Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Hälsa

Ni som äter mer sällan på LCHF...

2018-07-18 14:52 #0 av: fiskenihavet

Ni som äter 1-2 gr om dagen, hur får ni i er tillräckligt med kalorier? Her skrives det ofta om de som äter färre måltider på LCHF, och minskad hunger. Då måste det ju bli ganska lite kalorier pr dygn?

Anmäl
2018-07-18 15:57 #1 av: Lia

Jag äter 700 kcal kl 12 och 700 kcal kl 19. Det fungerar utmärkt.

Söker du vänner? Klicka här!

Borderline & Depression & Goth & IBS & Social ångest & Vänskap Gapskrattar

Anmäl
2018-07-18 18:45 #2 av: Siggebus

Jag äter enbart lite till lunch - är inte speciellt hungrig då så....

Sen efter jobbet vid 16-17 tiden blir det en rejäl tallrik med mat. Jag räknar inte kalorier egentligen men har gjort det i början för att se för skojs skull.

Kom upp i ca 1800 kalorier.

Räknar ju så klart vispgrädden och smörklicken jag har i kaffet också

Anmäl
2018-07-20 00:40 #3 av: Zepp

Vet inte hur andra gör men för mig räcker det gott med två fullvuxna portioner per dag.. ibland bara en.

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2018-07-20 20:09 #4 av: fiskenihavet

Ja, jag tänker detsamma. Blir mätt och håller mig mätt på 1-2 måltider. Det jag tänkte på var att det ibland/ofta kan bli för lite kalorier.

Anmäl
2018-07-20 22:37 #5 av: Sindri

Äter normalt två gånger om dagen. På resor med andra blir det för det mesta tre gånger, men kan också gå med en gång. (Frukost 19.30 var inget problem) Har fortfarande lite att ta av så det går bra.

Anmäl
2018-07-21 19:59 #6 av: Marliis

LCHF mat är energi- och näringstätt så det blir inte så stora volymer fast man äter bara ett par gånger per dag. 

Anmäl
2018-07-21 21:51 #7 av: starhawk

0#: Du har helt felaktig utgångspunkt här. Energiintaget beror inte på hur många gånger man äter utan hur mycket man äter totalt sett, och eftersom LCHF-mat är energirikare än annan mat så behöver det inte bli så mycket.

Värd för Knivtillverkning  & Slöjd iFokus

Anmäl
2018-07-22 08:28 #8 av: hemul

Så tolkar inte jag frågan. Jag tror fiskenihavet tycker det är svårt att äta så mycket på en gång.


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.