Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Hälsa

Smärta matintag

2018-07-18 13:04 #0 av: fiskenihavet

Hej, någon annan som får ont i magen vid matintag? Alltså inte för att man ätit för mycket, allergier, eller att man ätit kolhydrater, men av att tarmarna kommer igång och jobbar. Nått speciellt att tänka på här för att slippa/minska smärtorna?

Anmäl
2018-07-18 13:59 #1 av: Malinolsn

Tänker direkt på IBS eller liknande sjukdom, eller som i mitt fall - problem efter borttagning av gallblåsan, fick gå med problemen i flera år innan jag själv hittade vad det kunde vara och nämnde det till läkarna, men sedan var mina problem lösta Glad

Anmäl
2018-07-18 14:39 #2 av: [Wijnja]

Låter som ibs finns massor av medel som minska smärtorna

Anmäl
2018-07-18 14:48 #3 av: fiskenihavet

Har liksom haft magsmärtor och uppblåsthet hela livet, men det har varit kopplat till mat. När jag åt kolhydrater - konstant förstoppad. Fick bara, från sjukvården, beskjed om att äta mer kolhydrater och mer fiber iom 'stillastående' tarmar. Men då blev det, självklart bara värre. På LCHF fick jag bara lös mage, men mindre magont. Nu börjar avföringen stabiliseras något, och tarmarna måste faktiskt börja arbeta och fungera. Men iom detta har magsmärtor kommit tillbaka, med krämpor helt till jag har varit på toaletten. Möjligt att smärtorna bara är övergående ifm alla år av skitmat som har förstört en naturlig tarmfunksjonen?

Anmäl
2018-07-18 15:08 #4 av: [Wijnja]

Jag har ibs och antigen chrons sjukdom eller ulcurös kolit jag kan inte behålla någon mat

Anmäl
2018-07-18 17:02 #5 av: fiskenihavet

#4 det låter tufft. Jag har inte sånna problem, så blir mer övertygad om att jag inte har IBS eller nått av det andra.

Anmäl
2018-07-18 17:49 #6 av: [Wijnja]

Är du förstoppad har du gaser i magen då gör det ont

Anmäl
2018-07-18 18:52 #7 av: fiskenihavet

Nej, ett mellanting, men mer löst egentligen. Det är tarmarnas rörelser som gör ont. Inte gaser eller så

Anmäl
2018-07-30 17:09 #8 av: Margareta

Jag har haft liknande tarmproblem utan att fatta varför. IBS sen tonåren blev böttre på LCHF men inte helt bra.
Nu vet jag att jag har intolerans även mot mat som normalt räknas som LCHF. Avstår jag slipper jag smärtan. Det handlar om inflammationer i tarmen som gör ont när den maten passerar. I mitt fall är ägg värst.

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2018-07-30 19:57 #9 av: fiskenihavet

#8 : Jag äter väldigt strikt LCHF. Av protein blir det kött. Har ätit det hela livet utan problem. Kan symptomen du pratar om komma plötsligt? At man plötsligt inte tål maten längre?

Anmäl
2018-07-31 00:25 #10 av: Margareta

#9 Mitt kom inte plötsligt men problemet är att det jag äter idag kan ge sig tillkänna flera dagar senare och då är det inte lätt att veta vad som besvärar

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2018-08-01 03:59 #11 av: hemul

Men om du äter strikt LCHF och proteinet kommer från kött och du vet att du inte får problem av kött, vad är det då du får problem av? Det fett du äter till? Grönsaker? Det låter ju knappast som om det uppstår vid allt matintag som det lät i första inlägget.


Anmäl
2018-08-01 17:41 #12 av: fiskenihavet

#11, jo i stort sett ifm allt matintag. Lös mage, alltid (i stort sett) haft lös mage på LCHF och i det sista magsmärtor. Inte någonting nytt har blivit introducerat i kosten. Enligt läkare är jag inte allergisk mot kött.

Anmäl
2018-08-01 19:24 #13 av: hemul

Men du säger ju att du aldrig haft problem av kött. Hur menar du då?


Anmäl
2018-08-03 06:51 #14 av: fiskenihavet

Samma problematik oavsett vad jag äter. Köttet ger inte neg utslag mer eller mindre än någonting annat. Innan LCHF hadde jag inte ont, bortsett från trög mage, oavsett vad jag åt, och nu på LCHF lös mage oavsett vad jag äter med magsmärtor ifm tarmrörelser. Ingen indikation på att det är köttet.

Anmäl
2018-08-03 11:50 #15 av: CasaRamon

Nu gör jag bara en gissning: kan det vara fettet? Jag dricker fettkaffe varje morgon och märker att om jag  lägger i mer kokosfett , förutom smör, än jag brukar, då börjar tarmarna röra sej och kan ibland känna lite smärta. Kanske värt att testa på att dra ner på fettet.

Anmäl
2018-08-03 22:40 #16 av: fiskenihavet

Det kan det absolut vara. Bortsett från att jag inte har tagit extra mängd. Har hållit mig på samma mängd ila lång tid och det har fungerat bra. Men det är väl värt att prova och se. Tack för inlägget

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.