Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Hälsa

Anorexia?

2018-07-16 11:52 #0 av: Jenna74

Jag mår inte bra just nu och kan därav inte äta särskilt mycket. Äter ca 200-400 kalorier dagligen och då förbränner jag även då jag jobbar även om mitt arbete inte är särkilt fysiskt ansträngande.

Har gått ner ca 5 kilo i vikt på 1 mån och vet inte om jag kommer att fortsätta gå ner, vill kunna träna för jag mår bra av det men har inte så mycket energi. De gånger jag tränat har det svartnat för ögonen en stund, Sk. blodsockerfall (tror jag).

Jag vill gå ner i vikt men min kropp vill inte tappa så mycket då jag är normalviktig.

Frågan är vad jag ska göra nu....

Kommentarer om att jag är dum i huvudet och att kroppen ställt in sig i "svältläge" undanbedes. Vet att svältläge är en myt.

Finns det någon som haft liknande problem somm vill hjälpa till? Vad åt ni på en dag?

Anmäl
2018-07-16 12:01 #1 av: Hera

Du måste ta kontakt med vården och få professionell hjälp. Din kropp tar stryk av den svält du utsätter den för. Sök hjälp nu.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2018-07-16 12:50 #2 av: Maria

Var det inte du som hade problem med att din dotter var överviktig?

https://halsa.ifokus.se/discussions/5b470472ce12c41ebe00357d-overviktig-dotter

I så fall så borde kanske hela familjen söka hjälp för det är ju varken sunt för dig eller din dotter det här.

/Maria

 

Anmäl
2018-07-16 13:36 #3 av: Aleya

Som #2 skriver så anser du att din dotter är överviktig och nu läser man detta.
Sök hjälp istället för att fråga om råd hur man ska äta på ett forum.

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl
2018-07-16 18:06 #4 av: hemul

Nej, du är inte dum i huvudet. Men du är sjuk och därför behöver du hjälp, som andra redan påpekat. Du borde ju nästan kunna inse det själv iom att du faktiskt skriver att du är normalviktig - och ändå svälter dig på än nivå som är värre än vad de fick överleva på i koncentrationslägren. Och rubriken på ditt inlägg är ju anorexia.

Om du inte förmår inse det uppenbara, så kanske du kan förstå att du måste ha hjälp för din dotters skull. 

Du skriver vidare: "då förbränner jag även då jag jobbar". Du förbränner även om du inte jobbar. Basalmetabolismen, vad vi förbrukar bara för att överleva även om vi ligger i sängen hela dan utan att lyfta ett finger, är för en kvinna i snitt strax under 1500 kcal. Inser du då hur farligt det du håller på med är?


Anmäl
2018-07-16 20:17 #5 av: Hera

Sedan kan man tycka vad man vill om en vuxen människa som svälter sig till döds. Men när det finns barn med i bilden som definitivt påverkas negativt av förälderns sjukdom är det förälderns ansvar att se till att söka hjälp.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2018-07-17 12:53 #6 av: evabirgit

I den här värmen ( åtminstone där jag bor) är det viktigt att få i sig vätska och salt. Men det räcker inte utan  det behövs mer än det.
Förmår du inte att äta - sök hjälp. med den lilla mängden kalorier du äter kommer du inte att orka jobba så många dager till utan kan hamna akut på sjukhus. Förhoppningsvis vid medvetande.

Anmäl
2018-07-17 13:23 #7 av: evabirgit

troll?

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.