Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (1) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Off topic - (OT) - Om sajten - Frågelåda - MinMat Hälsa Hälsovinster LCHF för nybörjare Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på osträtter och fett Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Övrigt
Hälsa

medicinering

2018-06-24 15:58 #0 av: gun92884

Följer någon Dr Berry? Detta clip är intressant för de som oroar sig för biverkningar av medicinering som de behöver ... eller har prackats på.

Anmäl
2018-06-24 16:27 #1 av: Lona

Det där tycker jag ärligt talat är farlig skräckpropaganda. Nej, man ska inte ta mediciner "bara för att", i synnerhet inte beroendeframkallande substanser som benzo - men de kan rädda livet på folk som verkligen behöver det!
Att då skrämma de som faktiskt behöver dessa läkemedel från att ta dem kan sluta riktigt, riktigt illa.
Är ni som sprider liknande filmer beredda att ta det ansvaret?
(Självklart har var och en ansvar för sig själv och de läkemedel man tar eller inte tar, men påverkan via sociala medier är stor!)

"Jag är inte klok men jag är smart!"
Toktantens dagbok - Om hästar, hundar och livet i största allmänhetBlomma

Anmäl
2018-06-24 18:31 #2 av: gun92884

Dr Berry använder sig inte av skräckpropaganda. Han är helt med att LCHF är rätta vägen utan att vara rabid hur man följer den. Eftersom hans mottagning är i ett av de fattigaste områdena i sydstaterna, vet han att ibland är det bättre att göra det man kan, än att inte göra något alls.  Han är en av de få läkare som inte är farlig att följa. Han har samma problem som Annika D. hade eftersom han säger sanningar som inte big business vill höra. Han varnar INGEN att sluta ta medicin om de behöver den. Vad han pratar om är att många här (särskilt i södern) luras av tvannonser som säger 'be din doktor om ...' och så ges namnet på en medicin som kanske inte alls behövs. Nu har ni ju inte samma påtryck från big pharma i Sverige så just detta clip kanske inte var så intressant.

Anmäl
2018-06-24 19:24 #3 av: gun92884

#1 - Efter läst och fått en bättre uppfattning om vilket håll du kommer ifrån så måste jag betona att Dr Berry säger INTE att de som behöver medicin ska låta bli att ta den.  Ibland är det ju trots allt sant att ' ändamålet helgar medlen' .

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.