Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
- Allt om lågkolhydratkost -

Ketos?

2018-06-24 12:02 #0 av: Lia

Jag har hela tiden tänkt att man själv, eller någon i omgivningen, märker väl om man börjar lukta aceton och att man på så vis vet att man är i ketos. Så att det inte bara är vatten man tappar längre. Men nu har jag ätit strikt LCHF i 1,5 månader och tappat 7,5 kg. Det är ju knappast bara vatten. Men stinker gör jag inte haha. Är det ketos det här i alla fall?

Söker du vänner? Klicka här!

Borderline & Depression & Goth & IBS & Social ångest & Vänskap Gapskrattar

Anmäl
2018-06-24 12:46 #1 av: parsley

Alla luktar inte.  Är kroppen inställd på fettdrift så luktar man inte. Det finns speciella mätare man köpa om man vill kolla sin ketos, men det är något som jag inte är speciellt insatt i. 

Anmäl
2018-06-24 12:54 #2 av: Lia

#1 Ja, mätare hoppar jag. Delvis verkar de fungera sådär halvbra och delvis ser jag ju på vågen att det fungerar, så tills vidare är det väl inte så bråttom med nivåer och sånt.

Söker du vänner? Klicka här!

Borderline & Depression & Goth & IBS & Social ångest & Vänskap Gapskrattar

Anmäl
2018-07-07 12:07 #3 av: Zepp

Ketos är en sak, fettförbräning en annan och vattentapp en tredje sak!

Iallafall.. 7,5*7= 52500 Kcal.. delat med 42 dar blir cirka 1250 Kcal per dag.

Dvs det lär iallafall vara ansenliga mängder vatten?

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2018-07-07 12:13 #4 av: hemul

Äter du strikt LCHF så är du i ketos. Per definition.

Sen har det gått inflation i ordet ketos. Du kanske menar "optimal ketos", nån slags kritiskt intervall man hittat på och som somliga menar är optimalt för viktnedgång.

Men du går ju ner jättebra (grattis!), så varför bry sig? Forsätt som hittills.


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.