Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Hälsa

Ärfligt?

2018-05-26 11:42 #0 av: Wilma@a

Är förmagsflimmer ärfligt om ens mormor har det?

Anmäl
2018-05-26 12:25 #1 av: hemul

Det verkar vara lite olika meningar om det. Mitt intryck är att ärftligheten är låg och att det är ovanligt att det är ärftligt.
http://www.google.com/search?q=f%C3%B6rmaksflimmer+%C3%A4rftligt
Så här säger Hjärt-lungfonden.
https://www.hjart-lungfonden.se/Sjukdomar/Hjartsjukdomar/Hjartrytmrubbningar/Fragor-och-svar-om-hjartrytmrubbningar/Finns-det-risk-for-att-hjartflimmer-gar-i-arv/

Jag tor att för sjukdomar i allmänhet börjar man inte fundera på ärftlighet om inte flera släktingar drabbats, T.ex. när jag hade en knöl i bröstet var det inte en faktor att min mor dog i bröstcancer. Om däremot min mormor, moster eller syster också drabbats hade man misstänkt ärftlighet. En gång är ingen gång liksom. Min knöl var f.ö. bara en cysta - gu ske pris.


Anmäl
2018-05-28 22:56 #2 av: Zepp

Prexis det finns så många fler anledningar till att få förmaksflimmer  förutom ärtfliga faktorer att man i stället borde fokusera på livstilsfaktorer!

Så näe mormors förmaksflimmer kan bero på livstil/ålder/en massa annat!

Om alla ens döda förfäder dött  och haft förmaksflimmer strax innan detta så kan det eventuellt vara ärftligt?

Oandrasidan tar man hänsyn till alla ens döda mor/far-föräldrar så har man ett ärftligt påbrå.. förr eller senare kommer vi att dö.

Hur som helst får man leva tills mellan 80-90 så spelar det sen mindre roll man dör som regel ändå.. det man kan oroa sig mer för då är livstil o sådant som gör att man mår prima tills man förbrukat sin del av pensitionssystemets utgifter.

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.