Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (1) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Off topic - (OT) - Om sajten - Frågelåda - MinMat Hälsa Hälsovinster LCHF för nybörjare Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på osträtter och fett Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Övrigt
- Allt om lågkolhydratkost -

Kommer abstinensen tillbaka efter 2dagars frosseri

2018-05-20 10:23 #0 av: liselotte.b

Jag började med lchf för 3 veckor sedan. Med maten har det gått bra på så sätt att jag ätit mig mätt på god mat. Vad som inte gått så bra är att dag 2 fick jag väldigt ont i huvudet. En bultande huvudvärk som var riktigt jobbig då jag varit tvungen att jobba varje vardag. Men så i onsdags försvann så plötsligt värken och jag mådde så bra.

Då vore det ju väldigt dumt att förstöra det kan man tycka. Men vad tror ni hände i fredags. Vi är ett gäng som bestämde oss att gå ut och ta en pizza. Hade nog varit okej om det stannade med det. Men nej jag fortsatte äta under kvällen. Allt från kakor glass och godis. Och tyvärr fortsatte mitt ätande under lördagen. Jag passade på att äta allt "förbjudet" Pasta med en massa ketchup. Jag ÄLSKAR verkligen pasta och njöt av det.

Så till saken. Nu är jag tillbaks med 100% lchf. Skräpet är rensat bort. Mina 4 kilo jag hade gått ner är tillbaka allihop. Men om jag nu tvärt återgår till minimalt med kolhydrater tror ni jag måste stå ut med 3 långa veckor av bultande huvudvärk då igen? Eller krävs det betydligt längre tids frossande för att det ska ge svåra abstinensbesvär när man slutar?

Jag orkar inte jobba en dag till med den där hemska värkenLedsenDå är jag rädd att jag inte står ut och hellre hoppar av alltihop.

Anmäl
2018-05-20 10:44 #1 av: parsley

Svårt att säga hur länge du kommer att vara påverkad, eftersom du ätit LCHF såpass kort tid. Är kroppen inställd på fettdrift, så kan det ta någon eller några dagar, innan man är återställd om man gjort avsteg. 

Testa att ta extra salt om du har problem med huvudvärk. I många fall hjälper det. Ta 1/2 - 1 tsk i ett glas vatten vid behov och drick eller ta saltet i munnen och svälj om det känns lättare.  Beror huvudvärken på saltbrist, så känner du dig snabbt bättre. 

Anmäl
2018-05-20 15:59 #2 av: hemul

Eller trappa ner kolhydraterna under ett par veckor så slipper du troligtvis besvär helt och hållet.


Anmäl
2018-05-20 16:11 #3 av: hemul

Förutsatt att du har besvär nu alltså. Lite oklar på om du har det eller bara är rädd att du ska få.


Anmäl
2018-05-20 16:43 #4 av: liselotte.b

#3 Nej jag har inga besvär nu Men jag antar att alla kolhydrater jag intagit i två dagar förmodligen inte gått ur kroppen ännu.

Anmäl
2018-05-21 15:13 #5 av: evabirgit

När det är varmt som det varit senaste veckorna kan det vara bra med extra salt som det står om lite tidigare.  Huvudvärk på kvällen  trots att man druckit sig vad man tycker otörstig  på vatten kan många gånger avhjälpas med 1/2 till 1 tsk salt i lite vatten ( smakar f-n ) sedan ett extra glas vatten.  ofarligt att testa. om det hjälper vet du inom ca 20  minuter

Anmäl
2018-05-22 10:54 #6 av: Margareta

Salt (olika sorter), extra magnesium och i vissa fall extra kalium kan helt tämpa abstinensbesvären.

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2018-05-29 20:18 #7 av: Zepp

Nej du behöver inte börja om... för du är fortfarande i början!

Dvs det är bara påt igen!

Och som redan peåkats.. aså om du hade hållit på minst 3-6 månader så hade du oxå uppövat en helt annan fettförbränningsförmåga!

Och om du står ut 3-6 år, då kan du ta olika bakslag hur lätt som helst, dvs då är din kropp anpassad.

Aså sen till absienensen det är främst en mental faktor, den kommer förmodligen följa dig hela livet.. men man lär sig så småningom hur man skall hantera sådant.

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.