Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (1) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Off topic - (OT) - Om sajten - Frågelåda - MinMat Hälsa Hälsovinster LCHF för nybörjare Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på osträtter och fett Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Övrigt
- Allt om lågkolhydratkost -

Omega-3 samband med måltid?

2018-05-15 09:25 #0 av: ny.här

Jag har alltid tagit omega 3 direkt jag stiger upp på morgonen. Sedan tar det ofta ca 5 timmar innan jag äter mitt första mål mat. Nu råkade jag se att det står på förpackningen "Tas i samband med måltid"

Spelar det någon roll? Tas det lättare upp av kroppen i samband med mat?

Anmäl
2018-05-15 09:54 #1 av: Huygens

Det låter som en bra fråga. Är det en matsked linfröolja tror jag den kan tas på tom mage.


Anmäl
2018-05-15 09:57 #2 av: ny.här

nej fiskolja är det

Anmäl
2018-05-15 10:16 #3 av: nypisnina

Jag tror inte att det spelar någon roll, jag brukar alltid ta det direkt när jag gick upp, under fastedagar eller vad som. Det kan vara för att man rapar fisk efteråt om man tar det på tom mage. 

Anmäl
2018-05-15 19:01 #4 av: Zepp

Um prexis.. tar oxå mina Omega-3 på morgonen, dvs annars så blir det lixom inte av!

Iallafall.. sk fiskeoljekapslar, dvs det man är ute efter är främst hög halt EPA+DHA, dvs det är främst för eikosanoidsystemet.. egentligen borde jag äta mer fisk.. men jag är som de flesta, kompenserar med Omega-3 kapslar lite då och då.

Jag inbillar mig.. dvs jag inbillar mig att det handlar främst om att man skall ta sin fiskolja på jämn basis?

Jag tar mina på morgonen ofta på vintern ihop med D3 och K2, så då är det gjort och det är oftast min frukost förutom kaffe!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2018-05-28 08:45 #5 av: Vivisfaxarn

Precis! Har fått veta att mineraler ska man ta på kvällen. Har provat det.
Jag har kommit fram till att det måste vara bättre att ta dem på morgonen än inte talls! Bl a magnesium och selen.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.