Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Hälsa

Torr hud - vad saknar kroppen?

2018-05-14 22:25 #0 av: Sindri

Har ätit LCHF i 9 år. Sedan ett par år har jag fått extrem torr hud på smalbenen. Huden känns nästan som papper och jag fjällar nästan hela året. Förr var det lite besvärligt på vintern, men nu jämt, även när jag vistas vid Medelhavet och badar saltbad.

Att det inte hjälper med yttre grejer vet jag redan, det måste vara något kroppen saknar. Någon som har något tips?

Anmäl
2018-05-16 07:34 #1 av: Mooniq

Kanske inte ett tips men skriver ändå. 

Jag gillar inte fisk/skaldjur och av nån anledning har jag ofta valt bort jodberikat salt. 

Jag läste på om jodbrist och där kunde jag nästan checka av varje uppspaltad punkt om problem man kan ha vid jodbrist, däribland torr hud, tunt frissigt hår. Man ska inte bara börja ta jodtillskott hur som helst- för det är farligt i stora mängder för kroppen. Men jag läste på och tar nu lite extra flytande jod utvunnet från Kelp, 1 droppe varannan dag tillsammans med Selen - då jod och selen samarbetar i kroppen. 

Älta inte problem - skapa lösningar!! FunderarSkrattar


Anmäl
2018-05-16 08:10 #2 av: evabirgit

intressant fråga . Jag har sedan födseln ( är 60 +) haft problem med torrhud, eksem (atopiskt eksem hette det förr), självsprickor mm. Har av den anledningen använt mycket salvor, feta, HTH , salvor med karbamid och inte minst cortison i näst starkaste styrkan för att lindra mina eksem.

Efter  tre kvarts år med  LCHF-mat så kom jag på att jag  under vintern inte använt någon cortison. Det är nu 6 år sedan. Har  sedan dess använt cortison några gånger, till skillnad mot förr . Den torra huden har jag  fortfarande kvar men i mindre utsträckning än tidigare, den  har jag mjukgörande salva till.
Min hypotes i detta är att uteslutning av socker och vitt mjöl är det som gjort att processen i huden har lugnat ner sig och min hud har blivit mer 'normal' .

Anmäl
2018-05-16 08:16 #3 av: Sindri

Jag äter både Kelp och Selen sedan flera år, och som sagt socker och vitt mjöl har jag inte ätit på 9 år.

Har länge varit inne på dålig funktion i sköldkörteln, och den var mycket sämre innan LCHF, (trots, naturligtvis, värden inom "referensintervallet") men det här är något som kommit sista året.
Vet att jag minskat på intag av kokosfett, eftersom jag helt enkelt inte dricker så mycket te längre. Får testa att äta mer sånt.

Anmäl
2018-05-16 16:37 #4 av: hemul

Samma problem och jag har underfuntion i sköldkörteln sedan många år. Lindrig sådan, tror jag. Äter Levaxin, men låg dos. Ingenting hjälper, definitivt gör inte levaxin det. Tyckte fiskolja gjorde att jag fick lite mjukare hy, men det gick över. Krämer är ju bara kosmetiskt, men hindrar ivf att huden spricker. Jag har värst på händer och fötter och på vinten kan händerna bli för jävliga om jag slarvar med handskar. Innan jag började smörja mig sprack huden lätt över knogarna. Rätt oskönt.

Det har blivit någåt bättre för mig med lowcarb faktiskt. Inte just huden kanske, men hade förut också väldigt torra ögon och muntorrhet. Är nog inte riktigt som förr, men inte tänker sällan på det numera, så bättre. Väldigt många symptom som jag trodde berodde på hypon försvann faktiskt, som ständig trötthet, brain fog, muskelproblem.

Tror detta med torr hud är ett generellt problem för många kvinnor när vi blir äldre också. Hormoner, hormoner. Men mitt började för tidigt för att det ska vara enbart det.


Anmäl
2018-05-22 11:28 #5 av: Margareta

Jag känner också igen mig, torrare hy (torr innan) och torra underben och armar.
Jag har blivit sämre sen jag slutade med smör (komjölk) i oktober 2017. Tandköttet har också blivit sämre (spricker) men det kan man ju inte kalla ”torrt”.

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2018-05-22 15:09 #6 av: hemul

Fy vad obehagligt det med tandköttet lät! Har du pratat med tandläkare om det?


Anmäl
2018-05-22 18:25 #7 av: Margareta

Ja och inget direkt svar. Jag kämpar på med C-vitaminer. Tandhälsan i övrigt är bra, ingen karies

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2018-05-22 23:11 #8 av: LenaK63

Jag gör oilpulling med kokosolja morgon och kväll ca 20 min.  Det kanske inte behövs sååå länge. Olika teorier. Senast när jag var hos hygienisten kom tandläkaren in och kollade före hennes arbete  och jag blev stolt att han sa: "Ni sköter era tänder väldigt bra"

Oilpulling lär ju också vara bra för andra saker i 'kroppen - systemet' . Det har jag ingen kunskap om men finns möjligen mycket att läsa om i Ayurweda där man använder andra oljor till oilpulling.

Anmäl
2018-05-23 10:43 #9 av: Margareta

Jag gör oilpulling men inte lika länge/ofta

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2018-06-17 18:24 #10 av: Grodan

Jag har haft extremt torr hud hela livet + en mängd olika symtom som jag lärt mig leva med och trott var/är normalt. Tills jag läste om binjureutmattning. Jag slutade äta Levaxin i februari och började äta KSM 66 + probiotika + kosttillskott + mat utan kemikalier och har nu fått bättre hud/hy, är lite piggare, har slutat tappa hår, har inte lika svår ångest, jämnare humör, hjärndimman är inte närvarande lika mycket, magen är helt lugn mm ... har dock ej gått ner i vikt... 

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl
2018-06-17 22:11 #11 av: LenaK63

MIn "fotvårdstant" sa att jag skulle köpa bodylotion med Urea. Det har jag gjort och prövar nu på fötter och underben. Har också märkt torr hud på underarmarna. Ska pröva det där också. Man blir väl torr med åldern??

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.