Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen - Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt

Övrigt

Sockerchock?

2018-04-30 17:51 #0 av: _Fisken

Har levt med LCHF under 3-4 månader och mår utmärkt. Pigg och vaken.  Idag var jag o dottern till Borlänge för att shoppa lös lite. Jag visste att dottern ville gå  på restaurang med mig så jag föreslog pizzeria och att vi delar på en pizza. Jag accepterade att ha en slarvdag idag. Så"efter pizzan blev det en näve godis också. Allt detta fick jag bittert ångra sen. Bilresan hem på ca. 1h blev en mardröm. Mycket trött och håglös körde jag bilen hemåt. Då hade det gått ca 2h efter att vi ätit pizzan. Kände så väl igen denna förlamande trötthet. Usch!  Aldrig mer jag gör så där!

Anmäl
2018-05-01 17:32 #1 av: Siggebus

Det där känner jag igen. Händer att jag flippar ut på godis...och då blir det ofta MER än det du säger, en näve.
Dagen efter är jag inte människa - supertrött och orkar inte ta mig för någonting.

Anmäl
2018-05-01 18:09 #2 av: _Fisken

Det blir som en bakfylla. Men bättre att sabba en dag rejält än lite varje dag.

Anmäl
2018-05-02 07:49 #3 av: evabirgit

om du (och andra som läser detta) drar lärdom av händelsen så är det lättare att tänka rätt i fortsättningen och inte göra så.
Lycka till nästa gång du står inför valet av matställe och matval.
Håller med föregående om att det är bättre med ett enstaka tillfälle än att det blir lite då och då.

Anmäl
2018-05-02 07:51 #4 av: BroderShinto

Ett tips är att bara äta toppingen och inte degen om man ändå vill njuta av enkelheten av en pizza :) Jag och min sambo brukar dela på en pizza, jag tar toppingen och han tar botten med lite vitlökssås. Haha han är inte så petig med mat.

Anmäl
2018-05-02 10:33 #5 av: _Fisken

Angående pizza. Försökte hitta nåt vettigt LCHF-recept på pizza men lyckades inte hitta nåt som var enkelt o snabbt. Så jag tog tunnbröd (1/4 kaka) och  laddade på med det jag ville.  Brödskivan är så lätt i sig så det blir inte så mkt kh totalt.

Anmäl
2018-05-04 09:32 #6 av: hellah

Knäckebröd ( råg ) lär också funka som underlag till pizza

Anmäl
2018-05-04 11:55 #7 av: _Fisken

Fördelen med tunnbrödet är ju att den väger så lite. 

Anmäl
2018-05-04 21:59 #8 av: Margareta

Det finns ett pizzarecept av Birgitta Höglund med bottnar gjort på Haloumi som är riktigt bra och som passar även den som inte äter LCHF.
https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2014/11/21/min-godaste-lchf-pizza/

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2018-05-05 00:17 #9 av: _Fisken

Tack. Jag ska kolla. Har letat febrilt. Ska testa det.

Anmäl
2018-05-05 16:09 #10 av: hemul

De flesta platta lc-bröd jag har gjort har funkat fint till pizza. Varm macka eller pizza, det beror ju mest på fyllningen vad det liknar och det ju inget fel att att flera små.Blinkar


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.