Jordnötskocka
Har hört att jordnötskocka skall fungera som resistent stärkelse, men den höjer väl oavsett blodsockret/ger insulinpåslag?
Nån som vet?
Jordärtskocka, skall det vara…
Hybrid?
Jordärtskocka innehåller kolhydraten inulin som reglerar blodsockret. Inulin bryts inte ner i matsmältningsapparaten utan kommer ända ner i tjocktarmen där det hjälper de goda bakterierna att föröka sig. Fungerar alltså som probiotika.
Många magar kan vara känsliga för jordärtskocka, men jag äter en hel del och har aldrig reagerat på det.
#3, förstår det så att det är ca 17g kolhydrater pr 100g. varav 10 är socker; resterande är då fiber som inte tas upp, men blir resistent stärkelse?
Jaa det är socker i form utav Oligofruktose/inulin
Dvs vem f*n vet de kanske lurar oss allihopa.. men på något sätt så har jag en viss tröst i att jag lärt mig skilja lite på ditten o datten!
Och WTF, som regel så är olika uttalande på Internet en blandning mellan USAs/EUs livsmededelslagstiftning om hur man deklarerar olika saker!
Rent krasst.. kolhydraterna från Jordärtskockor skall vara Inulin/Oligofruktose, som vi inte kan spjälka i maggen/tunntarmen, utan de omvandlas till gas i tjocktarmen och sedan utifall man är frisk och äter en v'äl balanserad diet/motionerar/valt rätt jobb/partner och umgås i en positiv social kontext till SCFA i tjocktarmen!
Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.