Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Hälsa

Jordnötskocka

2018-04-10 13:49 #0 av: fiskenihavet

Har hört att jordnötskocka skall fungera som resistent stärkelse, men den höjer väl oavsett blodsockret/ger insulinpåslag?

Nån som vet?

Anmäl
2018-04-10 13:50 #1 av: fiskenihavet

Jordärtskocka, skall det vara...

Anmäl
2018-04-10 14:09 #2 av: Tant Grön

Hybrid?

Anmäl
2018-04-10 14:14 #3 av: Sindri

Jordärtskocka innehåller kolhydraten  inulin som reglerar blodsockret. Inulin bryts inte ner i matsmältningsapparaten utan kommer ända ner i tjocktarmen där det hjälper de goda bakterierna att föröka sig. Fungerar alltså som probiotika.

Många magar kan vara känsliga för jordärtskocka, men jag äter en hel del och har aldrig reagerat på det.

Anmäl
2018-04-11 14:56 #4 av: fiskenihavet

#3, förstår det så att det är ca 17g kolhydrater pr 100g. varav 10 är socker; resterande är då fiber som inte tas upp, men blir resistent stärkelse?

Anmäl
2018-04-11 19:20 #5 av: Zepp

Jaa det är socker i form utav Oligofruktose/inulin

Dvs vem f*n vet de kanske lurar oss allihopa.. men på något sätt så har jag en viss tröst i att jag lärt mig skilja lite på  ditten o datten!

Och WTF, som regel så är olika uttalande på Internet en blandning mellan USAs/EUs livsmededelslagstiftning om hur man deklarerar olika saker!

Rent krasst.. kolhydraterna från Jordärtskockor skall vara Inulin/Oligofruktose, som vi inte kan spjälka i maggen/tunntarmen, utan de omvandlas till gas i tjocktarmen och sedan utifall man är frisk och äter en v'äl balanserad diet/motionerar/valt rätt jobb/partner och umgås i en positiv social kontext  till SCFA i tjocktarmen!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.