Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen - Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem

LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
LCHF - Problem

Grönsaker

2018-04-10 13:43 #0 av: fiskenihavet

Hej,

Sliter med uppsvälld mage när jag äter grönsaker. Feks broccoli, men också avokado. Vad handlar det om? Är det pga vattenlösliga fibrer som inte brytes ned, eller är det pga sockeralkoholer i grönsakerna?

Undrar oxå om vattenlösliga fibrer är det samma som resistent stärkelse?

Nån som vet? 

Anmäl
2018-05-23 00:05 #1 av: [Roe Deer]

Vi saknar enzymer för att bryta ner broccoli och vissa andra grönsaker, vilket gör att magen bullrar. Det är då bra att ångkoka istället för att äta för mkt rått, för att underlätta matsmältningen. Fänkål sägs kunna underlätta i viss mån, om man äter det samtidigt som dessa grönsaker.

Anmäl
2018-05-29 20:12 #2 av: Zepp

Mm kålgrejer  typ Brocoli är nyttiga på grund av sina vattenlösliga fibrer, dvs Acvocao oxå även om det oxå är en fet grönsak.

Iallafall så är själva tanken.. nåja, men iallafall det jäses i tarmarna och maggen svullnar upp, det är bra.. iallafall inom rimliga gränser, iallafall om man inte lider av IBS, för då är tarmarna extra känsliga för uppblåsning via gaser.

Oandrasidan kan man livnära sig på ost.. inga som helst fibrer, men då kan man i stället få problem med förstoppning.

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.