Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Mat - Recept på färsrätter

Hjälp! Recept på nåt från ugnen

2018-03-28 10:09 #0 av: _Fisken

Ska på släktträff på lördag. Knytis. Jag har tänkt tagit med mig nån låg-kolhydratsrätt i nån ugnsfast form tillagad i ugnen. Då kan man göra den på förmiddagen. Jag tänker mig nåt pajaktigt som är typ 6-7 cm tjock o med gräddad yta. Strö över lite ost typ...

Har ett paket färs 500 gr hemma....men vad kan man göra sen då? 

Har ni nåt bra recept så dela gärna med er det.

Tack.

Anmäl
2018-03-28 10:16 #1 av: JMW

Om du kan tänka dig vitkål så prova Krämig vitkålsgratäng. Den är så god och passar till nästan vad som helst. Den har gjort succé varje gång jag bjudit på den. Ibland har jag faktiskt blandat i stekt färs i gratängen.

http://www.lchfrecept.com/ShowRecepy.aspx?ID=1807

Anmäl
2018-03-28 10:22 #2 av: parsley

En köttfärpaj från Birgitta Höglund. 
 https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2017/05/06/kottfarspaj-glutenfri-lchf/ Osten ligger i och för sig i botten och är inte strödd ovanpå, men den får en gräddad yta då man använder ägg. Hon har använt getost, men man kan använda vanlig ost också.

En köttfärspaj från Halva Lindas blogg.  http://halvalindha.se/2016/april/lchf-kottfars-paj.html

Anmäl
2018-03-28 10:26 #3 av: MonicaLagerquist

#1 Det där lät väldigt gott.Det måste jag testa.

S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.


Anmäl
2018-03-28 12:05 #4 av: _Fisken

Tack. Suveränt! Ska läsa recepten! Ska handla imorgon...

Anmäl
2018-03-28 13:22 #5 av: Effie

Och jag gör gärna pajerna från mariannslchf. Spenat- och feta, eller annan fyllning.

https://receptlchf.se/matpaj/

___________________________________________________

Visst går det. Om inte annat, så går det galet

Anmäl
2018-03-29 10:17 #6 av: Sindri

Delar gärna med mig av min egen pajbotten - knaprig och god

Pajdeg – matpaj 
200 grader 5 minuter för skalet
180 grader, ca 20 – 30 min för fylld 
40 g kokosmjöl
2-3 msk sesamfrö
1 msk psyllium
½ tsk bakpulver
1 kryddmått salt
75 gram smör
1 äggula
1/4 dl grädde 
Gör t ex Västerbottenspaj eller fyll
med skinka, grönsaker, tomater, ost, köttfärs, broccoli, spenat etc………

Tycker också att köttfärsen blir extra god med riven/strimlad vitkål i.

Anmäl
2018-03-30 13:49 #7 av: _Fisken

Nu gjorde jag JMW:s vitkålsgratäng! Jäklar va mat det blev. Det jag smakat var mkt gott. Jag kokade grädde+creme fraische i en kastrull och smakade av med salt o peppar o övriga kryddor. Sen så hällde jag över det. Gjorde som man gör Janssons. Jag varvade mjukstekt vitkål med stekt köttfärs o lök. 

Nu ska den stå över natten. Tror det blir kanon då!

Anmäl
2018-03-30 14:10 #8 av: MonicaLagerquist

Vi åt vitkålsgrategen igår med isterband och rödbetor.

(en lite mindre trevligt efterspel var pruttande på kvällen. Ärtsoppa till lunch och vitkål till kvällsmat)

S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.


Anmäl
2018-03-30 14:19 #9 av: hemul

Gapskrattar


Anmäl
2018-03-30 15:23 #10 av: JMW

Skämtar#8 Jag gör alltid den gratängen till isterband eftersom vi sällan äter potatis. Fast jag har inga problem med magen efter en massa vitkål. 

Anmäl
2018-03-30 16:07 #11 av: MonicaLagerquist

#10 Jag brukar inte känna av vitkål. Men tydligen blev det lite mycket med ärtsoppan till lunch

S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.


Anmäl
2018-03-30 17:08 #12 av: _Fisken

Maträtten passerade min 14 åriga dottern kritiska lökar o tunga med svaret "nä" efter min fråga om det var äckligt.  Då bör min släkt också gilla gratängen. De är äldre och ha mer eller mindre sämre smaksinne än dottern så....

Anmäl
2018-04-04 12:32 #13 av: _Fisken

JMWs vitkålsgratäng var ju bra. Har den till basföda o sen lägger man till stekt ägg eller korv eller nåt.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.