Annons:
Etikettmat-recept-på-färsrätter
Läst 5858 ggr
_Fisken
3/28/18, 10:09 AM

Hjälp! Recept på nåt från ugnen

Ska på släktträff på lördag. Knytis. Jag har tänkt tagit med mig nån låg-kolhydratsrätt i nån ugnsfast form tillagad i ugnen. Då kan man göra den på förmiddagen. Jag tänker mig nåt pajaktigt som är typ 6-7 cm tjock o med gräddad yta. Strö över lite ost typ…

Har ett paket färs 500 gr hemma….men vad kan man göra sen då? 

Har ni nåt bra recept så dela gärna med er det.

Tack.

Annons:
JMW
3/28/18, 10:16 AM
#1

Om du kan tänka dig vitkål så prova Krämig vitkålsgratäng. Den är så god och passar till nästan vad som helst. Den har gjort succé varje gång jag bjudit på den. Ibland har jag faktiskt blandat i stekt färs i gratängen.

http://www.lchfrecept.com/ShowRecepy.aspx?ID=1807

parsley
3/28/18, 10:22 AM
#2

En köttfärpaj från Birgitta Höglund. 
 https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2017/05/06/kottfarspaj-glutenfri-lchf/ Osten ligger i och för sig i botten och är inte strödd ovanpå, men den får en gräddad yta då man använder ägg. Hon har använt getost, men man kan använda vanlig ost också.

En köttfärspaj från Halva Lindas blogg.  http://halvalindha.se/2016/april/lchf-kottfars-paj.html

MonicaLagerquist
3/28/18, 10:26 AM
#3

#1 Det där lät väldigt gott.Det måste jag testa.

Stolt ägare till fem La permer

_Fisken
3/28/18, 12:05 PM
#4

Tack. Suveränt! Ska läsa recepten! Ska handla imorgon…

Effie
3/28/18, 1:22 PM
#5

Och jag gör gärna pajerna från mariannslchf. Spenat- och feta, eller annan fyllning.

https://receptlchf.se/matpaj/


Visst går det. Om inte annat, så går det galet

Sindri
3/29/18, 10:17 AM
#6

Delar gärna med mig av min egen pajbotten - knaprig och god

Pajdeg – matpaj 
200 grader 5 minuter för skalet
180 grader, ca 20 – 30 min för fylld 
40 g kokosmjöl
2-3 msk sesamfrö
1 msk psyllium
½ tsk bakpulver
1 kryddmått salt
75 gram smör
1 äggula
1/4 dl grädde 
Gör t ex Västerbottenspaj eller fyll
med skinka, grönsaker, tomater, ost, köttfärs, broccoli, spenat etc………

Tycker också att köttfärsen blir extra god med riven/strimlad vitkål i.

Annons:
_Fisken
3/30/18, 1:49 PM
#7

Nu gjorde jag JMW:s vitkålsgratäng! Jäklar va mat det blev. Det jag smakat var mkt gott. Jag kokade grädde+creme fraische i en kastrull och smakade av med salt o peppar o övriga kryddor. Sen så hällde jag över det. Gjorde som man gör Janssons. Jag varvade mjukstekt vitkål med stekt köttfärs o lök. 

Nu ska den stå över natten. Tror det blir kanon då!

MonicaLagerquist
3/30/18, 2:10 PM
#8

Vi åt vitkålsgrategen igår med isterband och rödbetor.

(en lite mindre trevligt efterspel var pruttande på kvällen. Ärtsoppa till lunch och vitkål till kvällsmat)

Stolt ägare till fem La permer

hemul
3/30/18, 2:19 PM
#9

😂

JMW
3/30/18, 3:23 PM
#10

😉#8 Jag gör alltid den gratängen till isterband eftersom vi sällan äter potatis. Fast jag har inga problem med magen efter en massa vitkål.

MonicaLagerquist
3/30/18, 4:07 PM
#11

#10 Jag brukar inte känna av vitkål. Men tydligen blev det lite mycket med ärtsoppan till lunch

Stolt ägare till fem La permer

_Fisken
3/30/18, 5:08 PM
#12

Maträtten passerade min 14 åriga dottern kritiska lökar o tunga med svaret "nä" efter min fråga om det var äckligt.  Då bör min släkt också gilla gratängen. De är äldre och ha mer eller mindre sämre smaksinne än dottern så….

_Fisken
4/4/18, 12:32 PM
#13

JMWs vitkålsgratäng var ju bra. Har den till basföda o sen lägger man till stekt ägg eller korv eller nåt.

Annons:
CasaRamon
4/4/18, 1:13 PM
#14

Jag brukar ta med en god paj när jag blir bortbjuden. Alltid lika uppskattat. Sök recept på Diet Doctor, där finns flera goda recept.  Brukar göra pajen dagen innan och sedan värma på plats i mikron.

Upp till toppen
Annons: