Annons:
Etikettmat-recept-på-färsrätter
Läst 5858 ggr
_Fisken
2018-03-28 10:09

Hjälp! Recept på nåt från ugnen

Ska på släktträff på lördag. Knytis. Jag har tänkt tagit med mig nån låg-kolhydratsrätt i nån ugnsfast form tillagad i ugnen. Då kan man göra den på förmiddagen. Jag tänker mig nåt pajaktigt som är typ 6-7 cm tjock o med gräddad yta. Strö över lite ost typ…

Har ett paket färs 500 gr hemma….men vad kan man göra sen då? 

Har ni nåt bra recept så dela gärna med er det.

Tack.

Annons:
JMW
2018-03-28 10:16
#1

Om du kan tänka dig vitkål så prova Krämig vitkålsgratäng. Den är så god och passar till nästan vad som helst. Den har gjort succé varje gång jag bjudit på den. Ibland har jag faktiskt blandat i stekt färs i gratängen.

http://www.lchfrecept.com/ShowRecepy.aspx?ID=1807

parsley
2018-03-28 10:22
#2

En köttfärpaj från Birgitta Höglund. 
 https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2017/05/06/kottfarspaj-glutenfri-lchf/ Osten ligger i och för sig i botten och är inte strödd ovanpå, men den får en gräddad yta då man använder ägg. Hon har använt getost, men man kan använda vanlig ost också.

En köttfärspaj från Halva Lindas blogg.  http://halvalindha.se/2016/april/lchf-kottfars-paj.html

MonicaLagerquist
2018-03-28 10:26
#3

#1 Det där lät väldigt gott.Det måste jag testa.

Stolt ägare till fem La permer

_Fisken
2018-03-28 12:05
#4

Tack. Suveränt! Ska läsa recepten! Ska handla imorgon…

Effie
2018-03-28 13:22
#5

Och jag gör gärna pajerna från mariannslchf. Spenat- och feta, eller annan fyllning.

https://receptlchf.se/matpaj/


Visst går det. Om inte annat, så går det galet

Sindri
2018-03-29 10:17
#6

Delar gärna med mig av min egen pajbotten - knaprig och god

Pajdeg – matpaj 
200 grader 5 minuter för skalet
180 grader, ca 20 – 30 min för fylld 
40 g kokosmjöl
2-3 msk sesamfrö
1 msk psyllium
½ tsk bakpulver
1 kryddmått salt
75 gram smör
1 äggula
1/4 dl grädde 
Gör t ex Västerbottenspaj eller fyll
med skinka, grönsaker, tomater, ost, köttfärs, broccoli, spenat etc………

Tycker också att köttfärsen blir extra god med riven/strimlad vitkål i.

Annons:
_Fisken
2018-03-30 13:49
#7

Nu gjorde jag JMW:s vitkålsgratäng! Jäklar va mat det blev. Det jag smakat var mkt gott. Jag kokade grädde+creme fraische i en kastrull och smakade av med salt o peppar o övriga kryddor. Sen så hällde jag över det. Gjorde som man gör Janssons. Jag varvade mjukstekt vitkål med stekt köttfärs o lök. 

Nu ska den stå över natten. Tror det blir kanon då!

MonicaLagerquist
2018-03-30 14:10
#8

Vi åt vitkålsgrategen igår med isterband och rödbetor.

(en lite mindre trevligt efterspel var pruttande på kvällen. Ärtsoppa till lunch och vitkål till kvällsmat)

Stolt ägare till fem La permer

hemul
2018-03-30 14:19
#9

😂

JMW
2018-03-30 15:23
#10

😉#8 Jag gör alltid den gratängen till isterband eftersom vi sällan äter potatis. Fast jag har inga problem med magen efter en massa vitkål.

MonicaLagerquist
2018-03-30 16:07
#11

#10 Jag brukar inte känna av vitkål. Men tydligen blev det lite mycket med ärtsoppan till lunch

Stolt ägare till fem La permer

_Fisken
2018-03-30 17:08
#12

Maträtten passerade min 14 åriga dottern kritiska lökar o tunga med svaret "nä" efter min fråga om det var äckligt.  Då bör min släkt också gilla gratängen. De är äldre och ha mer eller mindre sämre smaksinne än dottern så….

_Fisken
2018-04-04 12:32
#13

JMWs vitkålsgratäng var ju bra. Har den till basföda o sen lägger man till stekt ägg eller korv eller nåt.

Annons:
CasaRamon
2018-04-04 13:13
#14

Jag brukar ta med en god paj när jag blir bortbjuden. Alltid lika uppskattat. Sök recept på Diet Doctor, där finns flera goda recept.  Brukar göra pajen dagen innan och sedan värma på plats i mikron.

Upp till toppen
Annons: