Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Frågelåda - MinMat

Äggmjölk

2018-03-06 06:03 #0 av: side98

Hej Älskar äggmjölk och den gör mig mätt väldigt länge. Tyvärr har jag problem med den. Bor nu i Spanien och här kan man inte vara säker på att äggen är fria från salmonella.  Fick en kraftig maginfektion och tror att att äggen var boven. Hur kan jag minimera bakterierna i ägget ? Tydligen räcker det inte att hälla kokande vatten i mixern. Tacksam för svar

Anmäl
2018-03-06 07:41 #1 av: hemul

Jadu, det går nog inte på nåt vettigt sätt.


Anmäl
2018-03-06 13:49 #2 av: side98

Det går inte att vispa ägget, tillsätta en droppe vinäger(ättika finns inte här) och sedan frysa ? Eller finns salmonella bakterierna fortfarande kvar ?

Anmäl
2018-03-07 15:46 #3 av: hemul

Nej, djupfrysning tar inte kål på bakterier. De går bara i ide och sprallar igång igen när de tinar.


Anmäl
2018-03-08 18:56 #4 av: Sindri

Jag gör inte  äggmjölk i Spanien. Och inte majonnäs eller glass heller, tyvärr.
I höstas tog jag faktiskt med mig några ägg just för att kunna göra majonnäs, och aioli, med svart vitlök i blir den helt gudomlig! Och glass till maken som blev så glad!

Anmäl
2018-03-09 00:19 #5 av: hemul

Jag vet! Om ni bjuder ner mig och står för resa och bostad så tar jag med mig massor med svenska ägg! Skrattar


Anmäl
2018-03-09 23:06 #6 av: Sindri

När jag vinner ett par miljoner så vi kan köpa en större lägenhet Skrattar

Anmäl
2018-03-09 23:29 #7 av: hemul

Men jag tar väldigt liten plats fast jag är ganska tjock. Jag är som en stor hund som kan krympa sig till en chihuahua för att få plats. Galen


Anmäl
2018-03-10 12:49 #8 av: Zepp

Mm.. när jag vunnit potten på lotto, dvs den är uppe i 180 mille nu, så kommer jag ner och ber om råd vilken bostad jag skall köpa.. eventuellt så tar jag med mig svenska ägg?

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2018-04-27 06:06 #9 av: side98

Ja det var synd men inget att göra åt. Har fått besvär en gång av äggen här så aldrig mer ett rått ägg. Zepp om du skall köpa så är det hög tid. Priserna är på väg upp, 

Anmäl
2018-04-27 23:39 #10 av: Sindri

Jag har två affärer som säljer ekologiska ägg här. De bedyrar båda att de gårdarna är fria från salmonella och kontrolleras ofta. De säger att de själva använder såna gulor till majonnäs och aioli. De äggen är också ordentligt tvättade till skillnad från de som säljs i supermercadon.

När jag frågade för några år sedan var det någon här på forumet som tyckte det var OK eftersom man häller kokande vatten på gulan. En kompis här har en bekant som är bofast här och gör aioli på råa gulor hela tiden.

Jag vet inte vad jag skall tro. Funderar

Anmäl
2018-05-12 12:43 #11 av: Amandla

Jag gör äggmjölken så här: två ägg i en kanna, smälter 50-60 g smör, när det precis smält mixar jag det med äggen, sen värmer jag så mycket vatten jag vill ha (ska jag ha äggmjölken i kaffe så skippar jag vattnet) och häller ner i kannan. Bubblande smör hinner inte svalna på samma sätt som vatten. 

Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt

Anmäl
2018-05-12 14:37 #12 av: Sindri

Ja, men det gör ändå inte att äggen blir tillräckligt varma för att eventuella salmonella bakterier skall dö.

Anmäl
2018-05-12 15:25 #13 av: Amandla

Hur varma måste äggen bli? Spelar tiden också roll, att de måste värmas upp lite längre än vad som blir  i mitt exempel?

Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.