Annons:
Etikettfrågelåda-minmat
Läst 6725 ggr
side98
2018-03-06 06:03

Äggmjölk

Hej Älskar äggmjölk och den gör mig mätt väldigt länge. Tyvärr har jag problem med den. Bor nu i Spanien och här kan man inte vara säker på att äggen är fria från salmonella.  Fick en kraftig maginfektion och tror att att äggen var boven. Hur kan jag minimera bakterierna i ägget ? Tydligen räcker det inte att hälla kokande vatten i mixern. Tacksam för svar

Annons:
hemul
2018-03-06 07:41
#1

Jadu, det går nog inte på nåt vettigt sätt.

side98
2018-03-06 13:49
#2

Det går inte att vispa ägget, tillsätta en droppe vinäger(ättika finns inte här) och sedan frysa ? Eller finns salmonella bakterierna fortfarande kvar ?

hemul
2018-03-07 15:46
#3

Nej, djupfrysning tar inte kål på bakterier. De går bara i ide och sprallar igång igen när de tinar.

Sindri
2018-03-08 18:56
#4

Jag gör inte  äggmjölk i Spanien. Och inte majonnäs eller glass heller, tyvärr.
I höstas tog jag faktiskt med mig några ägg just för att kunna göra majonnäs, och aioli, med svart vitlök i blir den helt gudomlig! Och glass till maken som blev så glad!

hemul
2018-03-09 00:19
#5

Jag vet! Om ni bjuder ner mig och står för resa och bostad så tar jag med mig massor med svenska ägg! 😃

Sindri
2018-03-09 23:06
#6

När jag vinner ett par miljoner så vi kan köpa en större lägenhet 😃

Annons:
hemul
2018-03-09 23:29
#7

Men jag tar väldigt liten plats fast jag är ganska tjock. Jag är som en stor hund som kan krympa sig till en chihuahua för att få plats. 🤪

Zepp
2018-03-10 12:49
#8

Mm.. när jag vunnit potten på lotto, dvs den är uppe i 180 mille nu, så kommer jag ner och ber om råd vilken bostad jag skall köpa.. eventuellt så tar jag med mig svenska ägg?

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

side98
2018-04-27 06:06
#9

Ja det var synd men inget att göra åt. Har fått besvär en gång av äggen här så aldrig mer ett rått ägg. Zepp om du skall köpa så är det hög tid. Priserna är på väg upp,

Sindri
2018-04-27 23:39
#10

Jag har två affärer som säljer ekologiska ägg här. De bedyrar båda att de gårdarna är fria från salmonella och kontrolleras ofta. De säger att de själva använder såna gulor till majonnäs och aioli. De äggen är också ordentligt tvättade till skillnad från de som säljs i supermercadon.

När jag frågade för några år sedan var det någon här på forumet som tyckte det var OK eftersom man häller kokande vatten på gulan. En kompis här har en bekant som är bofast här och gör aioli på råa gulor hela tiden.

Jag vet inte vad jag skall tro. 🤔

Amandla
2018-05-12 12:43
#11

Jag gör äggmjölken så här: två ägg i en kanna, smälter 50-60 g smör, när det precis smält mixar jag det med äggen, sen värmer jag så mycket vatten jag vill ha (ska jag ha äggmjölken i kaffe så skippar jag vattnet) och häller ner i kannan. Bubblande smör hinner inte svalna på samma sätt som vatten.


Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt
Sindri
2018-05-12 14:37
#12

Ja, men det gör ändå inte att äggen blir tillräckligt varma för att eventuella salmonella bakterier skall dö.

Amandla
2018-05-12 15:25
#13

Hur varma måste äggen bli? Spelar tiden också roll, att de måste värmas upp lite längre än vad som blir  i mitt exempel?


Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt
Annons:
Upp till toppen
Annons: