Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (1) Senaste inläggen - Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Off topic - (OT) - Om sajten - Frågelåda - MinMat Hälsa Hälsovinster LCHF för nybörjare Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips

Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på osträtter och fett Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Övrigt
Mat - Jag behöver måltidstips

Grönsaker att dippa

2018-02-22 12:46 #0 av: Aaangelica

Hej! 
Jag har sedan en tid tillbaka kört på LCHF med max 10-15 kolhydrater om dagen. 
Har inte ätit något på kvällen mer än ett ägg om jag skulle vara hungrig.

Jag får imorgon besök av en väninna som stannar över helgen och vi har tidigare alltid haft massa gottit som tilltugg på kvällarna, men eftersom att jag kör lchf nu så är det ju ett självklart nej att köpa en påse lösgodis eller chips Blinkar, så jag tänkte istället införskaffa mig lite grönsaker att dippa till någon hemmagjord lchf-dipp. 

Så nu till min fråga, har ni några tips på grönsaker som är "godkända" vid lchf kost samt som passar till att dippa?  Har försökt googla lite men hittar inte speciellt mycket mer än att man bör undvika morötter, fick även fram att en hel gurka innehåller ca 10 g kolhydrater vilket också känns ganska mycket då mitt max per dag brukar ligga runt 10-15. Funderar Har inga problem att överstiga den siffran ibland så det skulle inte vara en katastrof om det blev ett par gram för mycket imorgon kväll, men jag tänkte att jag kan ju alltid höra mig för om ni andra har några goda tips? Ler  

Självklart kan jag ju äta extra kolhydrat-snål middag imorgon för att det ska kännas bättre  att äta ett par stavar gurka på kvällen.
Eller skippa dippandet helt, men det är nog inget jag känner att jag vill göra..Oskyldig

Anmäl
2018-02-22 14:01 #1 av: Namiko

Nu äter jag inte LCHF men kanske kan blomkål eller broccoli fungera? Det är dom mest kolhydratsnåla grönsaker jag brukar dippa. Även romansallad är gott med dipp. Jag har dock noll koll på mängden kolhydrater i något av det.

Tell someone you love them today, because life is short. But yell it at them in German, because life is also terrifying and confusing.

Anmäl
2018-02-22 15:18 #2 av: parsley

Kan du tänka dig ost, ölkorv, oliver eller charkbricka istället för dipp? Då borde du kunna spara en del kolhydrater där. 

Anmäl
2018-02-22 16:28 #3 av: Aaangelica

#1 Tack, jag har aldrig tänkt tanken på att dippa dom grönsakerna tidigare, romansallad måste jag pröva! Ler

#2 Där sa du något. Att jag inte tänkt på någon slags korv/ostbricka eller liknande. Det skulle jag eventuellt kunna fixa ihop istället.
Måste höra med väninnan om det skulle passa henne Skämtar Tack för tipset!

Anmäl
2018-02-22 16:32 #4 av: hemul

Aldrig i livet att gurka kan innehålla så mkt kolhydrater. Och rå morot är nog tillåtet även bland de mest inbitna LCHFare.


Anmäl
2018-02-22 17:06 #5 av: Aaangelica

#4 Har kollat på 5-6 hemsidor samt appen Lifesum och enligt alla dem så innehåller en hel gurka runt 10 g kolhydrater. Vilket jag aldrig kunde trott från början Funderar

En medelstor morot innehåller ungefär 6 gram kolhydrater vilket också känns ganska mycket om man tittar på just min dagliga "kolhydrats dos".
Men absolut så skulle jag kunna ta ett par stavar rå morot, eller gurka. Men då får jag nog räkna med att hamna ett par gram över, men det skulle dock inte vara någon jätte katastrof heller som jag skrev i mitt första inlägg Oskyldig

Anmäl
2018-02-22 20:27 #6 av: hemul

Inlagd gurka möjligtvis.

http://www7.slv.se/SokNaringsinnehall/Home/FoodDetails/339

https://fineli.fi/fineli/sv/elintarvikkeet/346

Fineli är mer pålitligt just när det gäller kolhydratvärdet.


Anmäl
2018-02-23 13:31 #7 av: Effie

Vad väger en gurka? 2 gram kolhydrater per hekto, enligt vad jag hittar, så väger den ett halvt kg så blir det tio gram. Även om det allra mesta är vatten.

___________________________________________________

Visst går det. Om inte annat, så går det galet

Anmäl
2018-02-23 18:33 #8 av: Zepp

Aså får du en väninna på besök och vill dippa grönsaker så är i princip alla grönsaker LCHF!

För övrigt så är nästan alla grönsaker LCHF!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2018-02-23 19:47 #9 av: Aaangelica

Det fick bli romansallad, gurka & lchf-dipp! 😁

Anmäl
2018-02-26 19:38 #10 av: gun92884

Säljs Jicama i Sverige? Det är en toppengrönsak för att dippa!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.