Annons:
Etikettallt-om-lågkolhydratkost
Läst 1849 ggr
ny.här
2018-02-04 17:28

Steka i kokosolja el smör?

Vilket fett tål högsta temperatur att steka i?

Annons:
DesK
2018-02-04 17:30
#1

Kokosolja, smör blir bränt mycket fort, men kokosoja tål höga temperaturer bra

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

ny.här
2018-02-04 17:37
#2

Då hade jag rätt. En kompis sa att smör var mycket bättre. Tack

hemul
2018-02-04 19:40
#3

Ja, det är ju mycket godare! 😛

Gör man ghee av det tål det högre värme (det är fr.a. proteinerna i smör som bränns). Det är gott, men inte lika gott som smör och det sprätter lika j-gt som andra oljor.

CasaRamon
2018-02-05 10:35
#4

När jag steker kött använder jag både olja och smör. Övrigt steker jag bara i smör för smakens skull.

Marliis
2018-02-05 23:47
#5

Jag använder bara smör till stekning,  jag tycker att man inte behöver steka i högre temperatur än smöret tål.  Kokosolja tycker är gott i morgonkaffe, tillsammans med en rejäl klick smör.

CasaRamon
2018-02-06 11:25
#6

Smör är ju godast att steka i men kött ex entrecote, behöver en starkare stekyta för att bli som bäst. Det gör att köttsaften stannar kvar i köttet och det blir mera mört.

Jag dricker också  fettkaffe varje morgon. Mixar 30 gr smör med 1 msk kokosfett. Supergott.

Annons:
Upp till toppen
Annons: