Steka i kokosolja el smör?
Vilket fett tål högsta temperatur att steka i?
Kokosolja, smör blir bränt mycket fort, men kokosoja tål höga temperaturer bra
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Då hade jag rätt. En kompis sa att smör var mycket bättre. Tack
Ja, det är ju mycket godare! 😛
Gör man ghee av det tål det högre värme (det är fr.a. proteinerna i smör som bränns). Det är gott, men inte lika gott som smör och det sprätter lika j-gt som andra oljor.
När jag steker kött använder jag både olja och smör. Övrigt steker jag bara i smör för smakens skull.
Jag använder bara smör till stekning, jag tycker att man inte behöver steka i högre temperatur än smöret tål. Kokosolja tycker är gott i morgonkaffe, tillsammans med en rejäl klick smör.
Smör är ju godast att steka i men kött ex entrecote, behöver en starkare stekyta för att bli som bäst. Det gör att köttsaften stannar kvar i köttet och det blir mera mört.
Jag dricker också fettkaffe varje morgon. Mixar 30 gr smör med 1 msk kokosfett. Supergott.