Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
- Allt om lågkolhydratkost -

Steka i kokosolja el smör?

2018-02-04 17:28 #0 av: ny.här

Vilket fett tål högsta temperatur att steka i?

Anmäl
2018-02-04 17:30 #1 av: DesK

Kokosolja, smör blir bränt mycket fort, men kokosoja tål höga temperaturer bra

Anmäl
2018-02-04 17:37 #2 av: ny.här

Då hade jag rätt. En kompis sa att smör var mycket bättre. Tack

Anmäl
2018-02-04 19:40 #3 av: hemul

Ja, det är ju mycket godare! Lipar

Gör man ghee av det tål det högre värme (det är fr.a. proteinerna i smör som bränns). Det är gott, men inte lika gott som smör och det sprätter lika j-gt som andra oljor.


Anmäl
2018-02-05 10:35 #4 av: CasaRamon

När jag steker kött använder jag både olja och smör. Övrigt steker jag bara i smör för smakens skull.

Anmäl
2018-02-05 23:47 #5 av: Marliis

Jag använder bara smör till stekning,  jag tycker att man inte behöver steka i högre temperatur än smöret tål.  Kokosolja tycker är gott i morgonkaffe, tillsammans med en rejäl klick smör.

Anmäl
2018-02-06 11:25 #6 av: CasaRamon

Smör är ju godast att steka i men kött ex entrecote, behöver en starkare stekyta för att bli som bäst. Det gör att köttsaften stannar kvar i köttet och det blir mera mört.

Jag dricker också  fettkaffe varje morgon. Mixar 30 gr smör med 1 msk kokosfett. Supergott.

Anmäl