2018-01-31 19:58 #0 av: Mooniq

halloj.

Idag får slowcookern jobba. Inte alla äter krossade tomater men jag gör det nån enstaka gång. Här en riktigt goood gryta. jag bor själv men gör gärna många portioner. 

2 kg nötkött, kokkött tex bog eller märgpipa, delat i grytbitar 3 x 3 cm ungefär. Bryn köttet i smör, salta & peppra. Lägg över i slowcooker eller ugnsform som har lock. Häll även över brynsmöret.

Splitta upp några morötter och dela 2-3 gula lökar och krossa 3-4 vitlöksklyftor, lägg i form/grytan + 3-4 lagerblad och ev några kryddpepparkorn.

3-5 tsk paprikakrydda och 2-4 krm cayennepeppar, ev några stänk av hot peppar sauce.

8-10 dl krossade tomater och lika mycket vatten, eller vin om man föredrar det.

Ugnsform med lock. Ugnstemperatur 120 grader 8-10 timmar.

Slowcooker/CrockPot - läge Low 8-12 timmar

Jag brukar låta det stå över natten så dag 2  tar jag upp lökbitarna, mixar dem med lite spad o häller tbx i grytan. Tillsätter 3-5 dl Creme fraiche och 3-4 msk finhackad persilja (frysdisken). 

Om du ska frysa in portioner så vänta med att tillsätta creme fraichen- grytan kan gryna sig lite och det ser inte så aptitligt ut.