Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (1) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Off topic - (OT) - Om sajten - Frågelåda - MinMat Hälsa Hälsovinster LCHF för nybörjare Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på osträtter och fett Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Övrigt
Hälsovinster

Hur lång tid tog det för förbättringar?

2018-01-16 20:11 #0 av: Backi_89

Hej, 

Jag undrar hur lång tid det tog för er på denna sida innan ni märkte förbättringar av LCHF? Själv hade jag dyspepsi, vilket försvann efter bara några veckor. Sedan så har jag haft andra åkommor som sedan blivit bättre men som inte har försvunnit helt. 

Tacksam för svar! 

Anmäl
2018-01-17 07:17 #1 av: Siggebus

Nu är det nästan nio år sedan jag la om kosten så kanske jag inte kommer ihåg exakt allt hur det var. 
Förutom min övervikt på 45 kilo så hade jag en hel drös med ohälsa -  men det som förändrades allra snabbast (som jag själv direkt märkte) var min mage!
Jag hade väldigt ofta ont i magen...eller snarare sagt hastigt påkommande kramper i magen och då med vääääldigt akut diarré. Jag kan utan tvekan säga att dessa diarréer var det allra jobbigaste just då i mitt liv eftersom som det inskränkte mitt liv rejält. Många gånger tvekade jag eller ställde helt in de aktiviteter som innebar att jag skulle ge mig iväg någonstans där det kunde vara svårt att snabbt få tillgång till en toalett. Och ja! Det hände ett par gånger att jag verkligen gjorde på mig Ledsen
Nåväl - när jag bestämde mig för lchf så gick jag "all in" och la om kosten totalt omedelbart och körde väldigt strikt! Jag gjorde det för att jag hoppades gå ner i vikt....MEN det hade ju sina sidoeffekter också. Glad
Jag kan lugnt säga att mitt liv förändrades väldigt kvickt när det gäller mina magproblem. Redan bara ett par dagar efter omläggningen kände jag mig pånyttfödd. Jag brukar säga att "det stora lugnet" infann sig.
Diaréerna och kramperna försvann helt och jag kände mig så väldigt lugn och tillfreds i hela kroppen och helt ärligt - det tog bara ett par dagar.

Anmäl
2018-01-17 07:40 #2 av: Effie

Jag mådde ju bra innan jag började med lchf. Ja, lite ont här och där, lite krånglig mage, lite problem med hy och slemhinnor, och kanske lite annat också - men det är ju normalt! Väl?

Jag var mycket inne på KiF på den tiden (2007), och det dök ofta upp frågor: har ni märkt att...? ..naglarna växer? ...sömnen blivit battre? Ja just det! Kan det ha med maten att göra??? Wow!

Så jag har lite svårt att avgöra hur snart, för jag förväntade mig inget, och hade inte mycket att klaga på innan. Första halvåret, kanske.

___________________________________________________

Visst går det. Om inte annat, så går det galet

Anmäl
2018-01-17 07:57 #3 av: Mooniq

Min IBS försvann på mindre än 3 dygn. IBS - Irritated bowl syndrome, problem m mage/tarm. När jag slarvar så kommer IBS'en tbx blixtfort, så jag vet när jag gör övertramp vad som väntar Glad. Min sömn förbättrades enormt. Lugnare i tempramentet - kan ju även vara en mix av stigande ålder oxå. Humöret är jämnare och det var längesen jag var riktigt arg. Sällan eller aldrig sjuk. på 11 år har jag haft 1 sjukdag - men jag tror jag blev matförgiftad den gången, så jag tror inte det var magsjuka. Kommer inte ihåg när jag hade influensa, förkylning eller feber sist gång. 

Älta inte problem - skapa lösningar!! FunderarSkrattar


Anmäl
2018-01-17 15:06 #4 av: hemul

En del saker blev bättre eller bra nästan på en gång. Men jag upptäckte till min förvåning förbättringar även efter ganska lång tid. De hörde då inte till de vanligen listade.


Anmäl
2018-01-17 23:15 #5 av: JMW

Det första jag faktiskt märkte av var att värken i mina fingrar försvann. En dag så var det borta och jag fick fundera en stund varför men kunde koppla det till kosten. Är säker på att det var spannmålet som orsakade min värk i lederna. Tog kanske någon vecka.

Anmäl
2018-01-18 06:46 #6 av: Siggebus

#2
EXAKT! Ha ha ... Skrattar
Man hade ju många "små-problem" överallt men man trodde ju det var normalt! Jag hade haft dessa symtom så länge att jag normaliserat dem och när jag la om kosten och "det stora lugnet" infann sig så var det ju såååå jag borde må! Glad

Anmäl