Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen - Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt

Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Vi som vill gå ner i vikt

Plötsligt gått upp i vikt

2018-01-15 10:31 #0 av: datastolen

Jag har ätit LCHF i 3,5 år och det har fungerat jättebra.

Från början åt jag ganska strikt men på senare tid har jag varit lite mer liberal, dvs. typ dippåsar till fläsksvålar som snax och "lchf" glass, typ alvestaglass med stevia. Och ibland att jag bakat något med Hermesetas som sötning och gjort på typ mandel-/kokos-mjöl. Har även ätit av det nya "godiset" Tweek som finns på coop.

Sedan 1,5 år så tränar jag regelbundet, minst två gånger i veckan på gymmet.

Allt har gått rätt bra och jag har varit nöjd med vikten.

Men så i höst så börjar jag känna att kläderna sitter sämre och ställde mig på vågen, +7 kg! vilket gör att jag sedan start är på minus 6,3.
Det enda som egentligen skiljer sig är tweek-godiset och "dip-påsarna" till fläsksvålar.

Någon annan som varit med om något liknande?

Någon som har något bra tips, känns väldans trist.

Anmäl
2018-01-15 10:52 #1 av: Fredrik1

#0. Du skriver att du regelbundet tränar minst 2 ggr/ vecka på gym. Har du ökat muskelmassan ? Äter du extra protein el. dricker proeindrinkar för att öka muskelmassan i samband med träningspassen?
Om så kan det ju stå för en del av viktökningen.
Lägger man på muskler ökar man i vikt.

 "Be kind whenever possible. It is always possible"   H.H Dalai Lama

Anmäl
2018-01-15 20:36 #2 av: kaisakavat

Om kläderna sitter sämre så är ju det ett möjligt tecken på viktuppgång som inte är muskulär..

Jag känner inte till något om dig förutom det du skriver här i trådstarten, men undrar därför över ålder och kön och sånt. :) 

Med åren går förbränningen ner och hormonuppsättningen ändrar balansen. Kan något sånt spela in? Tänker, att i en frisk kropp ska inte de små kostförändringar du gjort spela roll, särskilt inte när du är aktiv och tränar. Men vi är alla olika.


Anmäl
2018-01-15 20:51 #3 av: Zepp

Såhär är det,, ju äldre man blir ju mindre utrymme finns det för tweekgodiset!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2018-01-18 12:30 #4 av: datastolen

Jo så här det nog, jag är 30 år och en sak till som spelar in som jag inte skrev är att jag slutade snusa i höstas. Jag tror att även nikotin ökar förbränning och om inte annat så kan avsaknaden av prillan göra att jag omedvetet äter mer...

Anmäl
2018-01-18 18:04 #5 av: Zepp

 Vet du vad.. jag tror du har rätt!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2018-01-18 20:50 #6 av: Lchfman

https://kolhydrater.ifokus.se/discussions/57ce5bb28e0e744d9b000310-efter-3-4-ar-markligt-problem?

Anmäl