Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen - Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker

Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Mat - Recept på efterrätter och sötsaker

Julgodis med kesella

2017-12-22 18:54 #0 av: mitzerl

Jag undrar om någon har något recept på något julgodis med kesella. Gärna fudge eller något.  :-)

Anmäl
2017-12-22 19:14 #1 av: Pyttelite

Arla har ett recept på Chokladtryffel.

Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.

Anmäl
2017-12-22 23:22 #2 av: mitzerl

Tack, det lät gott! :-)

Anmäl
2017-12-23 07:54 #3 av: Mooniq

jag gör enkel ischoklad

100 gram mörk choklad - gärna 90% men funkar fint med 70% oxå. (chilichoklad Marabou är min favorit)

60-70 gram kokosfett, med smak o doft (hälsokosten, eller vissa affärer har Kung Markatta)

ev. lite mosade bär - hallon, blåbär, eller Kung Markattas lakritspulver 1-2 tsk

Smält kokosfett o choklad försiktigt i mikron, rör runt o  kolla ofta

Häll i ischokladformar eller häll i isbits-plattan, ställ i frysen 1 timme. Knacka ur bitarna i en skål, förvara i kylen. Kokosfettet gör att ischokladen lätt blir kladdig i rumstemperatur. 

Kokosen gör att chokladen upplevs som söt och även de som inte är förtjusta i riktigt mörk choklad brukar gilla denna ischokladen. 

Älta inte problem - skapa lösningar!! FunderarSkrattar


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.