Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
- Vi som vill nolla kolhydraterna -

Att äta strikt

2017-11-26 12:52 #0 av: fiskenihavet

Undrar om det verkligen är så illa att äta strikt (fett och protein) om man kompletterar med kosttillskott. När jag tillsätter grönsaker och div mår jag dåligare (tröttare, mer uppblåst, mer förstoppad) än utan (är trött, etc, oavsett, men slightly less än på grönsaker).

Anmäl
2017-11-26 14:07 #1 av: parsley

Det är nog individuellt. En del verkar föredra strikt och andra verkar må bättre av att äta lite mer kolhydrater i form av grönsaker. Följer man LCHF-bloggare som verkar Martina Johansson vara mer åt kosttillskottstypen och Anna Hallén luta mer åt att man ska äta mycket grönsaker.  

Anmäl
2017-11-26 16:28 #2 av: Zepp

Oså för man sen utreda vad som menas med strikt.. för mig innebär det främst att man äter LCHF.. 100%.. inga som helst avvikelser!

Och då spelar det lixom rätt lite roll vilken LCHFiga nivå man lagt sig på.. utan mer om man kan avstå extra när sådant bjuds!

Dvs LCHF enbart under jul, nyår, egen, barnens, partnerns födelsedagar.. och inte ens när moster bakat en extra god kaka/tårta gör man avsteg!

Det är strikt LCHF för mig!

Som regel krävs att man är eremit och följer den ursprungliga planen hela tiden.. hela året!

Menna.. nu så vi sociala individer.. de flesta utav oss iallafall.. och mosters kaka/tårta är nog inte det som är det värsta.. utan att vi handlar i vanliga affärer och där erbjuds både ditten o datten för nästan inga pengar alls!

Så jag säger... det var bättre förr.. ju förrare dessto bättre.. eh, grejen är/var att vi inte kunde välja och de flesta utav oss fick jobba fysiskt för brödfödan.. som kunde vara knapp.. inte så god.. grejen är att det var bättre iomed att det var sämre!

Och nackdelen i dag är till rätt stor del att vi slipper slita fysiskt för energibehovet.. och då kan man hur som helst kompensera det medels dyra gympengar eller att ut och springa i högt tempo varje dag!

Summa summarum.. man får anpassa både energiintaget efter uttaget och på det sen handla så bra råvaror som man kan hitta i sin vanliga affär.. oså vore det knappast fel om vi gick eller cyklade till jobbet!

Såå.. dags att införa straffskatt på elcyklar!

Iallafall skall elcyklar betala samma vägtull som bilar!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.