Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Övrigt

Psyllium - bara skalen?

2017-11-18 07:01 #0 av: Sindri

Tog med för lite psyllium till bakning till Spanien, här finns bara malda hela frön. Nån som vet om det funkar eller om det bara skall vara skalen?

Anmäl
2017-11-18 17:59 #1 av: Zepp

Det är skalen som ger gelen!

Du skulle oxå kunna leta efter Redix.. dvs konjacrot/glukomanna!

Glukomanano på spanska vad jag förstår?

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2017-11-18 18:42 #2 av: mafmaria

Det är som Zepp säger skalen som ger gelen men å andra sidan är det inte mycket frö i fröet så att säga så det borde kunna gå att använda som bindemedel ändå. 

Anmäl
2017-11-18 18:57 #3 av: Zepp

Och jag ger härmed en frisedel för de eventuella kolhydrater som fröet kan innehålla.. om du använder dem till att reda såser/soppor/grytor!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2017-11-18 19:38 #4 av: Sindri

Nej till att baka, å det blir ju inte mycket heller.

Anmäl
2017-11-18 22:02 #5 av: Sammet1

Problemet är väl att man ofta behöver vara ganska exakt med husk/psyllium när man bakar, och är det då malda hela frön så kan man inte räkna med att det går att använda samma mått som vanligt. Man brukar ju inte ha så mycket, men har man för lite så håller det inte ihop, och har man för mycket så riskerar man att alltihop blir en enda geleklump. Är det då utblandat i okänd ratio så lär du behöva mer än vad du brukar ha i receptet, men frågan är hur mycket mer? 

Ett tips om du har tid, är att börja med bara lite mer än vanligt och låta det svälla. Därefter kolla konsistensen, ha i mer om det behövs och låta svälla igen, och sedan fortsätta så tills det blir lagom. OCH ha koll på hur mycket mer du till sist tog, så vet du till nästa gång vilken ratio som gäller.

Anmäl
2017-11-18 22:40 #6 av: LenaK63

Amazon säljer Fiberhusk i Spanien ser det ut som. 

https://www.amazon.es/Fiber-Husk-Psyllium-300-gr/dp/B01LYSTHM5/ref=sr_1_3?ie=UTF8&qid=1511040878&sr=8-3&keywords=psyllium+husk

Anmäl
2017-11-19 00:01 #7 av: hemul

DELETE please!

Postade i fel tråd. Sorry.


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.