Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Hälsa

Hormonpreparater

2017-11-03 14:56 #0 av: fiskenihavet

Något OT detta, men:
Har någon erfarenhet med hormonspiral, och dess påverkan på kroppen? Jag har blivit tipsad om Kyleena. Jag är dock väldigt skeptisk för att jag har förstått det som att det absolut inte är bra att behandla kroppen med hormonpreparater. Vad är biverkningarna?

Anmäl
2017-11-03 15:07 #1 av: Annielle

Du kan läsa vad Martina har skrivit om hormonspiral här om du vill: https://martinajohansson.se/?s=hormonspiral

Var dig själv, det finns redan så många andra.

Anmäl
2017-11-04 08:56 #2 av: mafmaria

Jag testade Mirena i ca 9mån. Känslan var att jag var gravid, dvs spänningar i brösten, "drag" i ligament och emotionell, så jag tog ut den när det inte kom nån bebis.  Syftet med den är just att lura kroppen att tro att den är gravid och gillar man den känslan så... Skämt åtsido, man få ställa behovet mot biverkningarna. Även lokala inflammationer är en biverkning men den vet jag inte att jag råkade ut för.

Jag har intresserat mig mycket för hormoner de senaste åren och med ett klimakterium på ingång väljer jag bort de syntetiska hormonerna. Jag är inne på att de p-piller med syntetiska hormoner jag ätit genom livet ställt till det vid t ex att hålla vikten stabil, mitt känsloliv osv. På Mia Lundins sida kan du också hitta mer (utöver Martina som du fick tips om ovan): http://mialundin.se

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.