Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen - Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter

Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter

Brödet jag bakar!

2017-11-02 22:52 #0 av: LenaK63

Jag vet! Ät riktig mat. Men jag tycket att det är praktiskt att ha en brödbit att lägga osten och smöret på. Stekta ägget också.

I kväll har jag just sett ett TV-program (här i Tyskland) om hälsa där man talade om att det mättade fettet inte hade med hjärt- och kärlhälsa o.s.v. att göra. Fettet är alltså 'friat'.

Sedan bakade man ett bröd som jag bakar. Se  och häpna. Brödets ingredienser är: Mandelmjöl, kokosmjöl, fberhusk bakpulver, färskost, salt och ägg.  De  hade också linfrön och chiafrön i vilket jag inte har men det kan man ju pröva. Ska leta efter den som var upphovet till mitt bröd och meddela. 

Undrar om LCHF Detschland har initierat detta. Vore ju bra.  

Anmäl
2017-11-03 06:51 #1 av: mafmaria

Härligt! Ett steg i rätt riktning! 😊

Anmäl
2017-11-08 21:00 #2 av: Margareta

Tänk vad det sprider sig även om det tar tid

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2017-11-08 22:29 #3 av: LenaK63

Långsamt går det. Men det sitter så hårt detta med "Kaffe und Kuchen" i detta landet. Det ska alltid vara sött. Grädden därtill är ju OK. Den tar jag i kaffet. Men så finns det i varje by en kyrka, ett bageri och en "Kneipe" dvs en liten bar där det serveras Toast Hawai  och öl osv.  Varje morgon åker mamman  i morgonrock med bilen till bageriet (som öppnar 5:30) och köper färskt bröd till familjens frukost. 

LCHF.de och LCHF Deutschland kämpar på. Man tar av sig hatten för dem. Men detta är ett stort land med många TV-kanaler och lokaltidningar. Ett så stort genomslag som LCHF fått i Sverige kan man nog bara drömma om.

Anmäl
2017-11-14 14:57 #4 av: nilu

Går det att hitta receptet på brödet nånstans?

Anmäl
2017-11-15 08:23 #5 av: LenaK63

Så här bakar jag:  

6 ägg

200 g riven ost helst Emmental

0,5 dl kokosmjöl

0, 5 dl riven mandel

0,5 dl Pofiber

2 msk Fiberhusk

3 tsk bakpulver

1 tsk salt

0,5 dl vatten

Vispa äggen fluffigt. Blanda de torra ingredienserna. Häll först i osten i äggblandningen och sedan det torra medan vispen går på lägsta varvet. Häll sist i vattnet. 

Detta häller jag i en ca 1 liters bakform som jag klätt med bakpapper. Sätt ugnen på 160° varmluft. Baka i  1 timme och 20 min. Behöver inte svälla mer än tills ugnen blir varm.

Det blir ett bra bröd att rosta.

Originalreceptet är nog från Birgitta Höglund tror jag, men iden med osten fick jag av Marie Norder Aspholms Mozzarellabröd. Brödet som de bakade i Tyska tv-programmet hade också chiafrön och linfrön. Man prova sig fram.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.