Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (1) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Off topic - (OT) - Om sajten - Frågelåda - MinMat Hälsa Hälsovinster LCHF för nybörjare Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på osträtter och fett Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Övrigt
- Allt om lågkolhydratkost -

Max 10 gram kolhydrater= förstoppad som fan

2017-10-17 21:50 #0 av: amstaff86

Jag har ätit max 10gram kolhydrater nu i 3 veckor, och jag är nu så förstoppad.Att min tarm inte ens rubbas när jag tar magnesiumoxid på 1350mg. Normalt reagerar magen alltid på den dosen men nu är jag för förstoppad och sjukt illamående av skiten- Varit förstoppad i liksom 2veckor.

Fast jag tar hela dosen av magnesium på en gång.

Jag dricker mycket vatten och de mesta stannar kvar i kroppen och hälften åker ut i urinet. Jämt när jag blir såhär förstoppad så kissar jag mycket mindre. 

Vad fan ska jag göra?

Köra kanonkur på 1500mg i några dar med magnesium?

Anmäl
2017-10-17 21:59 #1 av: Zepp

Testa även fibrer, gärna Psyliumfrön.

Aså, förstoppning är nog en av de vanligaste biverkningarna på LCHF.. men det brukar vara mest frekvent i början, innan tarmen vant sig.

Och grejen lär handla om mindre avfall i tarmen, man blir lixom inte lika nödig, man går några dagar till, bang, stenhårda kulor.

Iallafall, nu verkar du ha ett akut problem, det bör bort fortast möjligt, lägg till lite bönor.

Dvs gör en chilliconcarne, med extra fett, även extra vitlök, annan lök!

Och käka vitkål som tillbehör.

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2017-10-17 22:18 #2 av: amstaff86

Jo jag har även ibs så det gör hela situationen mer jobbig.

Men får testa det du skriver,.

Anmäl
2017-10-18 09:53 #3 av: macarena

Jag har svårt att förstå hur man kana hålla ner kol. till 10 mg då vad man än stoppar i sig innehåller några kolhydrater. Det finns ju piller på apoteket om det är helt kört någon gång. Chili con carne sätter nog fart på dig. Ett par matskedar fett,t ex olivolja eller cocosolja  hjälper också. Det är bara att blunda och svälja!

Anmäl
2017-10-18 10:44 #4 av: ashe

Sen jag började med fettkaffe (30g smör mixat i en mugg kaffe) varje morgon har jag sluppit förstoppning! En del tar cocosolja i också. Det är för starkt för mig, även i små doser...

Anmäl
2017-10-18 13:44 #5 av: Minska kolhydrater

Det finns något som kallas för konjakrot som odlas i bl a Kina,  Japan. Av den tillverkar man ris, spagetti, nudlar. Noll kolhydrater.  Mycket fibrer. Jag köper något som heter "Better than noodles", ekologiskt. Används mycket i asiatisk matlagning. Rekommenderas verkligen!

Anmäl
2017-10-21 10:05 #6 av: Margareta

Om problemet är akut dvs helt stopp så är det allvarligt.
Apoteket har påsar med tex Laxido Apelsin. Man ska dosera 3*3 påsar dagligen tills det släpper. Det löser problemet.

Om du äter bara 10g kh per dag gäller det verkligen att de kommer från väldigt kolhydratsnåla grönsaker så att det ändå blir stor volym. Kommer kh från annat typ mejeri eller annat med större kh-koncentration blir man lätt förstoppad.

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2017-10-25 08:35 #7 av: berndt

Min dagliga dos av 2 koppar cappuchino har denna gång hållit förstoppningen borta, så effektivt att jag funderar om jag borde minska på kaffedosen, suck. Men mjölkens kolisar räknar jag noggrannt med i min FatSecret. Ja, och så har jag ju i tiotals år tagit två mått fibrer - ett mått morgon o kväll.

Hoppas du får ordning på din mage och ditt system!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.