Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Hälsovinster

Pofiber

2017-10-11 08:29 #0 av: Bjorne2

Jag har försökt ta reda på hur mycket digererbara kolhydrater Pofiber innehåller.

Om jag har förstått saken rätt så är det så att icke digererbara kolhydrater som tex fibrer inte höjer blodsockret och är tillåtna inom LCHF.

Svaren jag får när jag googlar är ytterst spretande och varierar emellan olämplig innehåller mest stärkelse och jättebra, höjer inte alls blodsockret.

Anmäl
2017-10-11 20:17 #1 av: Zepp

Det är nog som så att om du intar dina pofibrer kallt så höjer de inte ditt blodsocker.

Problemajset är när du använder det i matlagning.. undvik detta.

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2017-10-12 06:45 #2 av: Sammet1

Pofiber ska innehålla 17 g kolhydrater/100 g.

Men hur mycket Pofiber använder du åt gången? För det väger typ ingenting alls! Om du använder en hel dl (vilket är extremt stor mängd för en enda portion) så väger det totalt 17 g, vilket blir under 3 g kolhydrater, om deras egen uppgift ovan stämmer. Och skulle det inte stämma, utan vara fler kolhydrater per 100 g, så blir det ändå inte många g per portion. Och oftast använder man som sagt mindre mängd än en dl per portion.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.