Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (1) Senaste inläggen - Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Off topic - (OT) - Om sajten - Frågelåda - MinMat Hälsa Hälsovinster

LCHF för nybörjare Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på osträtter och fett Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Övrigt
Hälsovinster

Pofiber

2017-10-11 08:29 #0 av: Bjorne2

Jag har försökt ta reda på hur mycket digererbara kolhydrater Pofiber innehåller.

Om jag har förstått saken rätt så är det så att icke digererbara kolhydrater som tex fibrer inte höjer blodsockret och är tillåtna inom LCHF.

Svaren jag får när jag googlar är ytterst spretande och varierar emellan olämplig innehåller mest stärkelse och jättebra, höjer inte alls blodsockret.

Anmäl
2017-10-11 20:17 #1 av: Zepp

Det är nog som så att om du intar dina pofibrer kallt så höjer de inte ditt blodsocker.

Problemajset är när du använder det i matlagning.. undvik detta.

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2017-10-12 06:45 #2 av: Sammet1

Pofiber ska innehålla 17 g kolhydrater/100 g.

Men hur mycket Pofiber använder du åt gången? För det väger typ ingenting alls! Om du använder en hel dl (vilket är extremt stor mängd för en enda portion) så väger det totalt 17 g, vilket blir under 3 g kolhydrater, om deras egen uppgift ovan stämmer. Och skulle det inte stämma, utan vara fler kolhydrater per 100 g, så blir det ändå inte många g per portion. Och oftast använder man som sagt mindre mängd än en dl per portion.

Anmäl
2017-10-17 18:58 #3 av: Sindri

Pofiber brukar finnas i en del brödrecept och bröd äter man för det mesta kallt, så i det sammanhanget är det inte mycket att räkna med som kolhydrater.

Anmäl
2017-10-20 09:39 #4 av: Effie

Nu vet jag inget specifikt om just pofiber, mer än att det är fiber från potatis (till skillnad från potatismjöl som är stärkelse). Men frågetecken dyker upp när jag läser den här tråden.
Vad är det för kolhydrater i pofiber? Fiber ingår ju inte i kolhydrater.
Är det resistent stärkelse? Är det vanlig stärkelse?
Är det resistent stärkelse ska man äta det som det är; låter inte lockande. Tillagas RS så omvandlas det. Men jag vet inte om det är RS.
Och hur mycket kolhydrater blir det per portion mat?

___________________________________________________

Visst går det. Om inte annat, så går det galet

Anmäl
2017-10-20 15:04 #5 av: hemul

Det är nog alldeles vanliga kolhydrater som avses. Man äter det inte för att ge mat till tarmen utan som ingrediens i t.ex. bröd och pajer och sånt.

Beträffande kolhydratmängden per portion, läs vad t.ex. sammet1 skrev ovan. Man använder så små mängder pofiber och det är lätt som damm. Kolhydratmängden blir alltså så liten att man kan bortse från den.


Anmäl
2017-10-24 11:36 #6 av: Tokryck

Till en pizza för tre-fyra portioner används 1 dl pofiber. Som skrivits ovan är det så lätt så antalet kh blir inte mycket per portion. 

Finns även de som använder det i stället för ströbröd på Kålrabbi/(morot/sötpotatis för ni som äter det) liknande typ hasselbackspotatis.

Har dock aldrig hört ordet digererbara förut så jag kan inte säga något om det :P

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.