Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Mat - Livsmedel - Matfett

Cocosolja

2017-08-27 15:56 #0 av: macarena

Mitt kolesterol har gått ner utan medicin!!! Doktorn frågade vad jag har gjort. Jo,2 matskedar per dag i kaffet!!!

Anmäl
2017-08-27 16:17 #1 av: _Fisken

Bra tips där! Vilken olja då? Märke/affär?

Anmäl
2017-08-28 13:23 #2 av: Layza

En fråga, är det viktigt att ta oljan i kaffet, eller téet. Gör värmen att den blir mer potent? Jag brukar ta en sked rätt i munnen och rulla runt och svälja. Duger det månntro. I min logik gör det det, men jag är säker.

Anmäl
2017-08-28 23:00 #3 av: Sindri

Du kan ta den hur du vill.

Anmäl
2017-08-29 09:38 #4 av: Layza

#3 Tack!

Anmäl
2017-09-02 11:08 #5 av: hellah

Jag gör ischoklad samt "kokosis ", dvs ischoklad utan choklad

Anmäl
2017-09-07 22:06 #6 av: Zepp

Mm.. cocosfett har flera funktioner, dels mer fett, dels mer MCT, dels mer ketoner.

Alla tre påverkar homeostasen, betaoxidationen, aptiten, litta annat.. som i sin tur kan leda till att olika värden i blodet förändras.

Oså är Laurinsyra och Kaprylsyra bra för mag/tarmhälsan.

Och det verkar som att det duger med vilken billig cocosolja som helst.. fast vi som är miljömedvetna undviker helst "Silverpaktetet"!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.