Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen - Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor

Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Mat - Livsmedel

Vilket salt använder ni?

2017-08-25 11:28 #0 av: Sarah-S

Nu är snart vårt salt slut (seltin) och jag funderar på att byta
Tar gärna tips och råd om vilket salt ni föredrar
Har läst debatten och lutar ju åt Himalaya eller oraffinerat havssalt

I'm only responsible for what I say, not for what you understand

Anmäl
2017-08-25 11:32 #1 av: Soligajag1

Jag använder grovkornigt medelhavssalt , , som jag har i mitt saltkar! 

Perfekt , , men man måste ha mer utav den tycker jag än det vanliga saltet. 

Däremot är det nyttigare .

HH Glad 

Anmäl
2017-08-25 11:44 #2 av: parsley

Jag brukar använda Anna Halléns supersalt som består av flera olika sorters salt som man blandar själv. Googla för recept, så hittar du vilka saltsorter som ingår. Det smakar inte salt på samma sätt som vanligt salt, eftersom man har ett örtsalt i. Jag tycker det är godare och du använder både himalayasalt och oraffinerat havssalt i blandningen, så du slipper välja mellan de två. Ska man bara ha en sorts salt, så hade jag valt oraffinerat havssalt, men det är lite av ett känslomässigt val, eftersom det känns mest naturligt. 

Anmäl
2017-08-25 13:36 #3 av: Sarah-S

Tack #2
Vi får köpa hem oraffinerat havssalt och prova vad vi tycker

I'm only responsible for what I say, not for what you understand

Anmäl
2017-08-25 23:41 #4 av: Sindri

Jag använder detta till matlagning
http://www.bodystore.com/urtekram-atlanthavssalt-fint-1-kg

Finns även hos t ex Apotea, Jordklok, CDON m fl. Det är lite större än vanligt bordssalt så jag använder en sockerströare till det, eller en gammal kryddburk. Funkar finfint. Håller med övriga om att man använder lite mer av det.

Till bordet använder jag Maldon flingsalt i kvarn

Anmäl
2017-09-01 14:30 #5 av: Tokryck

Var för är Seltin sämre än det ni nämner? Jag började med Seltin för att det innehåller magnesium. Tror det var kostdoktorn som rekommenderade det.

Anmäl
2017-09-01 14:41 #6 av: Sindri

Jag använder inget med klumpförebyggande medel: Kiseldioxid som finns  Seltin är väl inte det värsta, men det är onödigt.

Anmäl
2017-09-02 11:06 #7 av: hellah

Jag använder Herbamare eller Falksalt/ Himalaya utan klumpförebyggande medel  (alla Falksalts  sorter är inte det)

Anmäl
2017-09-02 20:58 #8 av: parsley

# 5 Seltin är inget dumt val om man vill ha jod, magnesium och kalium i saltet. Det är väl mest att det är ett raffinerat salt och det finns sorter som är naturligare om man säger så. Jag har seltin som reservsalt, men brukar använda Anna Halléns supersalt för det mesta, eftersom det är godare. 

Anmäl
2017-09-04 07:53 #9 av: Tokryck

Aha! Det raffinerade kommer in i bilden här med alltså. Får läsa på mer om det. Tack för svar.

Anmäl
2017-09-06 20:16 #10 av: Skymning

Jag använder vanligt jod-berikat NaCl. Har funderat på att skaffa ett med kalium i också, men har inte kommit så långt. Mitt enda krav på salt är att det innehåller jod.

Anmäl
2017-09-07 21:58 #11 av: Zepp

Min mor frågade en gång om vanligt salt.. jag svarade uppriktigt att något sådant har jag inte längre.. men fem sorters ovanligt salt.Galen

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2017-09-10 11:29 #12 av: Sarah-S

Vi köpte Herbamare Havssalt och Falksalt Himalaya

I'm only responsible for what I say, not for what you understand

Anmäl
2017-09-13 20:25 #13 av: Marliis

Himalayasalt

Anmäl
2017-09-13 23:47 #14 av: babybel

Himalayasalt till allting... överlägsen smak och fullproppat med mineraler. Make och dotter föredrar det också framför vanligt vitt, och jag har även omvänt vänner och familjemedlemmar när de smakat Himalaya hos oss! Glad

Anmäl
2017-09-15 18:25 #15 av: Nygammal

Jag använder numera bara

https://vitaminer.nu/sv/artiklar/celtic-havssalt.html

Anmäl
2017-09-15 18:52 #16 av: Sammet1

#14: Fullproppat? Knappast. 

Och jag hoppas att ni som bara äter Himalayasaltet får i er jod på något annat sätt...

http://www.vof.se/folkvett/ar-2007/nr-3/himalayasalt/

Anmäl
2017-09-17 18:08 #17 av: hellah

# 16 Hmm: det där med jod var länge sen jag funderade på. Går direkt och läser på min Herbamare : innehåller kelp (havsväxt som innehåller naturligt jod). Himalayasalt använder jag bara där herbamare inte passar, annars har jag Himalayasalt mest till nässköljning

Anmäl
2017-09-26 22:02 #18 av: peoy

använder inget salt sen 2 år tillbaks

Anmäl
2017-09-26 22:38 #19 av: LenaK63

# 18 peoy  Hur mår du då?

 http://kostkunskap.blogg.se/2016/september/at-mer-salt-vid-lchf-kost.html

Jag tycker inte om när maten är för salt så jag gör en kanna med ca 1 liter vatten och två tsk salt i och dricker när jag har lust. Kannan kan räcka två dagar.  Saltet är Himalayasalt och Havssalt.

Tycker att mina hjärtklappningar har uteblivit sedan jag börjat med det. Blodtrycket kollar jag inte så ofta men senaste gågen var det "normalt". Vad är normalt? När  värdena för normalt sänks då och då. För att sälja mer läkemedel?

Anmäl
2017-09-27 19:08 #20 av: peoy

#19 LenaK63 - Tvärtom kan jag svara på.. får jag i mig mer än 2g salt på ett dygn så kommer huvudvärk som på beställning..

Anmäl
2017-09-27 23:07 #21 av: LenaK63

#20 peoy - Kannan med saltvatten räcker normalt 2 dagar för mig. 

För mycket salt har jag inte fått huvudvärk av det löser sig med att smaken säger ifrån.  Får  egentligen nästan aldrig huvudvärk utom förstås när man varit på en fest med för mycket ej LCHF och drinkar. 

Kanske du får i dig tillräckligt med salt ändå med maten. Vi behöver ju salt. 

Anmäl
2017-09-28 20:05 #22 av: peoy

vi behöver natrium, som följer med näringen i maten, inte konstframställdt vitt pulver gjort av stenar..

Anmäl
2017-09-28 20:28 #23 av: Zepp

Det är samma natrium oavsett det är korna som slickat på saltstenarna eller eller om man strösslar det på sin mat!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.