Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
- Allt om lågkolhydratkost -

Bensår

2017-08-13 19:27 #0 av: Vivisfaxarn

Nån som vet om bensår har något samband med för mycket kolhydrater i maten.

Anmäl
2017-08-13 20:23 #1 av: hemul

I förlängningen, om den det vederbör har diabetes eller är insulinresistent. Högt blodsocker ökar risken för svårläkta sår.


Anmäl
2017-08-21 19:03 #2 av: Effie

Någon medlem för länge sedan berättade om ett envist bensår som försvann efter ett tag på LCHF. Det går att söka här på forumet.

___________________________________________________

Visst går det. Om inte annat, så går det galet

Anmäl
2017-08-21 23:00 #3 av: hemul

Går och går, fru Blom. Jag tycker det går ganska dåligt eftersom det inte finns någon riktig sökfunktion som söker i databasen. Och så behöver man nog mer att gå på än bara "bensår" för att hitta rätt tråd. Men visst, jag hittar att molkosan och vibrationsplatta är bra. Kanske är det nån av de trådarna. Skämtar


Anmäl
2017-08-22 11:11 #4 av: Effie

Nej, sökfunktionen är väl inte den bästa, och jag kommer inte ihåg särskilt mycket om innehållet I tio år gamla trådar.  Men de här trådarna hittade jag, med lite instruktioner och en hel del glada kommentarer :-)

http://kolhydrater.ifokus.se/discussions/4d7174f5b9cb46222d081163-insulin-och-sar

http://kolhydrater.ifokus.se/discussions/4d71705cb9cb462221081399-molkosan-och-bensar

___________________________________________________

Visst går det. Om inte annat, så går det galet

Anmäl
2017-08-22 11:26 #5 av: hemul

Det är väl högst rimligt att sånt blir bättre om man håller blodsockret i schack.


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.