Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Mat - Livsmedel

Steviasötad saft?

2017-06-12 08:07 #0 av: [Rebeska]2

Jag är inte typen som dricker sötade drycker normalt. Dricker bara vatten och svart kaffe, ibland te utan något i. Ibland blir jag dock sugen på saft och köpt Fun Light Green (päron/kiwi) men nu går de inte att köpa längre verkar det som. De var svåra att hitta redan innan men nu verkar det som att de ska sluta sälja dessa helt. Vad finns det nu för saft sötad med stevia?

Min mage kan tyvärr inte hantera aspartam och acesulfam K eller sockeralkoholer. Får ont i magen. Mår bättre på riktigt socker men vill inte dricka socker/kalorier. Smaksatt vatten är givetvis ett alternativ och jag brukar främst köpa detta. Fast ibland vill jag lyxa till det med lite saft men det verkar omöjligt att hitta en saft sötad med stevia?

Anmäl
2017-06-12 08:15 #1 av: parsley

Det verkar finnas steviasötad saft på deras hemsida. Har du provat att kontakta dem eller fråga om din butik kan ta hem?  http://www.funlight.se/smaker/green/

Anmäl
2017-06-12 08:35 #2 av: [Rebeska]2

#1 Sidan du länkar går att nå via Google men inte om du besöker hemsidan och går till smaker, då listas bara original.

Jag har mailat och väntar på svar. Kan dock läsa på Facebook att de svarat andra som frågat om Green-smakerna att de ska sluta säljas. Tydligen sålde de dåligt. Sjukt tråkigt att folk inte valt stevia framför aspartam och acesulfam K men jag antar att folk överlag tål sötningsmedel bättre än jag. Dock verkar det undgå alla att det kan vara cancerframkallande (troligtvis inte i små mängder men ändå).

Har samma problem med glass. Kan äta den steviasötade från Alvestaglass men köper jag någon annan lightglass t.ex. från GB eller ProPud som innehåller aspartam och acesulfam K så får jag problem med magen.

Anmäl
2017-06-12 09:06 #3 av: Carmarino

Du kan ju alltid testa att göra egen saft. Det är inte särskilt svårt. Här är några recept med Stevia:

http://tantgulsblogg.se/koka-egen-saft/

http://www.dansukker.se/se/recept/maltidsdryck-steviasocker.aspx

Tror dock inte att Stevia konserverar så bra, så frys in saften i mindre portioner och ta fram efter hand som du dricker upp den.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-06-12 15:24 #4 av: [Rebeska]2

#3 Tack för tipset även om jag hellre hade köpt färdigt än göra eget. Recepten verkar dock ange stevia-blandat sötningsmedel men det gå säkert att modifiera själv. Används riktiga bär kan man kanske rent av skippa stevia. Fun Light och liknande lightdrycker använder väl inte riktiga råvaran (därför det blir 0 kalorier typ).

Fått svar från Fun Light nu och de har mycket riktigt slutat att sälja Fun Light Green. Så nu finns bara  de stora flaskorna med aspartam och acesulfam K. Ingen mer Fun Light för mig mao. 

Anmäl
2017-06-13 02:44 #5 av: hemul

Gillar du citronsaft? Pressa citron, rör i stevia, späd med vatten. Enklare kan det inte bli och gott är det!


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.