Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Hälsa

Bukfett?

2017-06-02 23:38 #0 av: Ary

En god vän till mig som äter normalkost som inte ändrat sin kost, ej heller motionsvanor, närmar sig 70 år. Till historien hör att han han har en stor hund  som han motionerar varje dag. Hunden behöver iofs lite mindre motion pga artros annars ingen förändring på flera år. Har bett att få reda på vad HbA1c var i april vid senast läkarbesök. Några tankar? Är det bara mindre motion eller anledning till misstanke tro?

Anmäl
2017-06-03 11:26 #1 av: hemul

Om hunden? Den ska ha glukosamin! Lipar

Menar du att kompisen blivit tjock om maggen på sistone alltså, utan att några större förändringar verkar ha skett?


Anmäl
2017-06-04 19:06 #2 av: Ary

Hunden äter svindyr glukosamin tack. Skrattar

Jo jag tänker långtidssocker, om det kan vara problemet. Eller så är det bara den lilla motionen mindre han får men det är dock rätt liten skillnad.

Anmäl
2017-06-07 22:41 #3 av: sano

Brukar man ta HbA1c på hundar??

Anmäl
2017-06-08 01:07 #4 av: hemul

Det funkar visst inte så bra på hundar. Man mäter nåt som heter fruktosamin istället.Skrattar


Anmäl
2017-06-08 17:05 #5 av: Ary

#3,4 det är människan som blivit tjock...

Anmäl
2017-06-08 20:09 #6 av: hemul

Nähä? Galen

Du, jag vet faktiskt inte. Men insulinresistens kan det ju vara. Är väl inte fel att kolla hur sockret legat.


Anmäl
2017-06-08 20:58 #7 av: Zepp

Man 70 år med hund som har artros.. det måste ju nästan bara bli bukfett?

Iallafall ett HBA1c säger ju något om gubbens hälsa hur som ?

Och om HBA1c är bra så får det nog bli att han skaffar en valp.

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2017-06-09 11:05 #8 av: Ary

Ni vet mycket väl att det är hunden som har artros.

Om frågan om bukfett och blodsocker/min gode väns hälsa som bekymrar mig inte var välkommen här hade ni bara behövt säga det. Finns ingen anledning att göra narr av någon för den sakens skull. Ni borde skämmas.

Anmäl
2017-06-09 19:21 #9 av: hemul

Men hallå! Jag svarade faktiskt på frågan så gott jag kunde i #6. Ursäkta att jag skojade om dubbeltydigheten först. Var inte elakt menat. Blomma

Det är ju himla svårt att veta helt enkelt. Kanske rör han sig mindre, kanske äter han mer fast du inte märker det. Lanske har han börjat få problem med blodsockret eller han har bara blivit äldre. Är ju bra att kolla det som går i alla fall och det har han ju tydligen gjort. Vad var resultatat förresten? HbA1c alltså.


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.