Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Hälsa

Smör är supermat

2017-05-14 14:02 #0 av: LillaEira

Jag läste att en läkare på en utländsk sajt tyckte att 'smör är supermat'. Han är mycket kunnig och länkar till internationella forskningsrapporter.

Jag blev så glad.

Jag har ätit LCHF i 6 år men har bara kunnat äta magert kött som nötkött, älg, kyckling eller mager skinka. Fett kött från gris eller feta korvar har inte funkat pga min mage.

Jag har alltid känt att det funkar med mycket smör men har inte förstått värför. Nu har jag fått en förklaring. Smör som har korta fettkedjor och kokosolja som har mellanlånga fettkejor behöver inte galla för att spjälka fettet. Kroppen kan direkt ta upp energi ur smöret/kokosoljan utan att bukspottkörteln behöver bli inblandat för att spjälka fettet. Kroppen lagrar inte smör/kokosolja som kroppsfett eftersom den kan ta upp energin direkt.

Anmäl
2017-05-16 20:06 #1 av: LillaEira

Jag har både träffat folk och läst på nätet om personer som slutade med LCHF pga att de inte klarade den feta maten. Det kanske hade fungerat om de använde mer smör/kokosolja och mindre djurfett/andra oljor ?. Det finns LCHF folk som inte har gått nämnvärt i vikt på flera år fast de vill. Kanske byte till smör/kokosolja hjälper ? Värt att prova.

Anmäl
2017-05-22 23:15 #2 av: hemul

Det finns de som nästan lever på fettkaffe med just smör och kokosolja utan att gå ner i vikt också.


Anmäl
2017-05-24 20:25 #3 av: Margareta

Vi är unika, alla måste testa sin väg.
Jag har just upptäckt vad stor roll sömnen har. Inte bara ATT man sover utan NÄR man sover.
Jag har sovit FEL i hela mitt liv.

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.