Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Hälsa

Blodtryck och nikotin

2017-04-24 23:53 #0 av: hemul

Här läst nån gång hur länge man måste vara utan nikotin för att blodtrycket ska vara opåverkat, men jag är inte alls vän med google idag. Nån som har en länk eller vet? Jag minns bara att det inte var speciellt länge, en fråga om timmar.

Ska till doktorn snart. Jag har bra blodtryck med en prilla inne. Tycker bara det vore kul att veta hur lågt det skulle vara utan snus. Nikotin sägs kunna höga blodtrycket med runt 10 enheter. Roligt att se om det stämmer. Men jag vill ju inte plåga mig längre än nödvändigt. Blinkar


Anmäl
2017-04-27 21:21 #1 av: sano

Jag kollade lite på nätet och hittade en massa info men också en liten kommentar om tidsängden av nikotin på blodtryck. Tyvärr sparade jag inte länken.

Det man sa var att påverkan började direkt men efter man slutat röka eller spottat ut prillan så tog det 20 min för blodtrycket att gå tillbaka till normalt eller kanske lite under normalt.

Anmäl
2017-04-28 00:04 #2 av: hemul

20 minuter bara? Det vore det väl skam om jag inte klarade. Då ska jag testa att chocka doktorn! Skrattar


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.