Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (1) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Off topic - (OT) - Om sajten - Frågelåda - MinMat Hälsa Hälsovinster LCHF för nybörjare Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på osträtter och fett Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Övrigt
Hälsa

Bikarbonat mot hosta

2017-04-20 10:58 #0 av: freire

Hej! Jag drabbades under påskhelgen av en dunderförkylning och en läskig hosta som till slut gav mig kräkreflexer. Googlade då runt lite på medel mot hosta och såg många sajter som lovordade bikarbonat mot svår hosta. Lät märkligt, men det var verkligen effektivt. Har nu stått på den första tredagarsinledningen till den kur som rekommenderas på flera sidor och det har verkligen gjort verkan. Nu har jag ingen rethosta kvar, men massor av slem som lossar lätt. Jag har dock lagt märket till att det slem jag hostar upp smakar lite brödaktigt - då kom genast tanken om candidaöverväxt. Har kämpat mot det tidigare i mitt liv, men mina kunskaper från den tiden har jag nästan glömt helt. Är det någon som har någon kunskap/erfarenhet från något liknande?

Anmäl
2017-04-20 11:15 #1 av: [AnimeV4]

Aldrig hört talas om detta. Ska prövas nästa gång jag har hosta!


Anmäl
2017-04-20 11:55 #2 av: Tant Grön

Intressant. Gurglade du med det? Antar att du blandade med vatten, hur mycket tog du till ett glas?

Anmäl
2017-04-20 13:51 #3 av: hemul

http://newsvoice.se/2013/07/18/bikarbonat-botade-min-svara-hosta/


Anmäl
2017-05-01 16:05 #4 av: Lchfman

Ja precis, och den moderna läkarvetenskapen har bara missat detta.
Gud vad konstigt?

Man kan även gå två varv baklänges runt en rostig lie för att bli av med vårtor. Men det är ämne för en annan tråd.

Anmäl
2017-05-01 16:42 #5 av: Herveaux

Har inget svar på #0´s fråga, men min make och jag åkte på en förkylning med extra allt förra hösten. Han fick rådet att dricka ett glas vatten med bikarbonat 2 ggr/dag och det gjorde verkligen susen för hans torrhosta!
Jag fick vänta ut mitt elände för jag tyckte det smakade som salt sand, blä. Lipar

#4 Nja, knappast. Handlar mer om att den moderna läkarvetenskapen inte vill ta i naturpreparat ens med tång. Varför hjälpa folk när man kan hålla dom lite lagom risiga och mjölka dom på pengar. Skämtar

// Harley
Sajtvärd Star Stable
Medarbetare Film, Hamster och Guldhamster
"Your differences make you important and special"

Anmäl
2017-05-01 18:19 #6 av: fiskenihavet

Vad säger ni till de som säger att bikarbonat innehåller aluminium? Nu hittar jag självklart inte källavisningen... Ska leta.

Anmäl
2017-05-02 07:15 #7 av: Mooniq

Intressant. jag använder bikarbonat till massa andra bra saker. borstar tänderna med det 1-2 ggr/vecka. häller 1 dl i tvättmaskinen i stället för tvättmedel när jag tvättar, 2 msk ättika som sköljmedel ger ren tvätt. som deo under armarna - 1tsk + lite olja/bodylotion blandas. fotbad - lite bikarbonat & ättika & grönsåpa gör att gammal hud släpper lätt och fötterna blir lena. Städar badrum med ättika o bikarbonat. rensar rör med bikarbonat, ättika o salt- fräser fint. Citygross har storpack på över 1 kg för 36 kr.

Älta inte problem - skapa lösningar!! FunderarSkrattar


Anmäl
2017-05-02 14:30 #8 av: hemul

Ja, City Gross är en källa till mycket. Har det också till tandborstning och toarengöring.


Anmäl
2017-05-02 19:08 #9 av: kanske1234

#0 Candida finns det effektiv antimykotika mot (antibiotika mot svamp istället för bakterier), men denna är dock receptbelagd så har inga andra tips än att gå till din vårdcentral och se om det är svamp, tyvärr :(

#5 Det handlar inte om att läkarvetenskapen är emot att bota folk. Det handlar om att man inom vården historiskt sett, i årtusenden, har haft mycket humbug och behandlingar som inte har funkat. De sista par hundra åren har man gått från detta till att enligt lag kräva att alla läkemedel man ger ska ha effekt och det skall vara bevisat. Detta gör att man måste forska om läkemedel innan man kan börja sälja dem. Forskning är en dyr process som tar långt tid, detta gör att nya läkemedel blir väldigt dyra också. Beklagar om du känner dig utnyttjad/att du har köpt dyra läkemedel i onödan.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.