Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
dr Annika Dahlqvist

Fullfet grädde

2017-04-15 17:32 #0 av: chokladboll

Jag är en stor användare av grädde och har läst påståenden om att grädde kalkar ur skelettet precis som mjölk gör. Vad säger du om det?

Med vänlig hälsning, Carina

Anmäl
2017-04-16 13:06 #1 av: odezza

Hej chokladboll, det är många år sedan Annika Dahlqvist slutade svara på frågor här på Kolhydrater iFokus. Hennes frågelåda finns dock kvar, då det finns mycket värdefull information i de gamla trådarna.

Men förhoppningsvis kan andra här på forumet bidra till diskussionen. Ler

"still lost in space and time"

Anmäl
2017-04-16 13:54 #2 av: spirit

Påståendet är en lögn för att stödja läkemedelsindustrin

Anmäl
2017-04-16 14:12 #3 av: hemul

Oavsett om man tror på det eller inte är ju de presumtivt skadliga komponenterna i mjölk proteinet och laktosen. Grädde innehålle ju påtagligt mindre av båda, plus att man rimligtvis konsumerar mindre grädde än mjölk, men dricker det ju inte glasvis.

Här är en genomgång.
https://ullagabay.com/2014/11/03/forskare-svar-i-mjolkkyrkan/

Läste om en annan studie nyligen där man funnit negativa effekter av stor mjölkkonsumtion, men inte alls av måttlig. Minns inte var gränsen gick, men det var inte pyttelite, kanske en halvliter. Tyvärr bokmärkte jag inte.


Anmäl
2017-04-22 03:16 #4 av: hemul

Nu minns jag en annan studie, eller det var antagligen samma, där man inte funnit några negativa effekter alls av syrade mjölkprodukter, inte ens i vad man ansåg vara stora mängder. Och det tyder väl kanske på att det i så fall är laktosen som är boven, det är ju det enda som förbrukas vid syrningen. Eller att mölksyran eller bakterierna som har tillsatts har en skyddande effekt. Eller kanske alkoholen som bildats. Eller också är det solfläckarna. Blinkar


Anmäl
2017-04-24 09:42 #5 av: hellah

Nu finns det ju syrad grädde att köpa. kanske skulle prova det.

Någon som provat syrad grädde i matlagning?

Anmäl
2017-04-24 13:17 #6 av: hemul

Inte lika fet som vispgrädde vad jag vet? Har inte alla människor använt CF i såsen? Trodde jag. Personligen tycker jag det är gott ibland, men det ger ju en lite annorlunda smak än vanlig grädde, så jag skulle inte vilja köra på det hela tiden. Men det är jag det. 40-procentig syrad grädde blir mindre syrlig och väldigt tjock, kan jag upplysa om.


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.