Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Hälsa

Besök inför gallop. idag - megahögt blodtryck!! :(

2017-03-27 11:50 #0 av: Vicks

Har fått några gallstensanfall och var därför till kirurgen idag för att diskutera ett eventuellt borttagande av gallblåsan. Och jo, läkaren rekommenderade en sådan operation. Han lyssnade på hjärta och lungor och allt lät bra. Blodtrycket däremot..! Förskräckt

180/100! Nog för att jag kände mig väldigt nervös under samtalet, skulle gissa att pulsen småskenade. Och kanske haft känslomässig stress inombords. Men ändå?? Har en blodtrycksmätare hemma (rätt ny), och visst, inte lider jag av lågt blodtryck direkt, men 135/87 hade jag för två veckor sedan enligt den. Om den visar rätt vet jag ju egentligen inte. (det är den Kostdoktorn rekommenderat.)

För ca 4 veckor sedan åkte jag ambulans pga anfall. Då kollades ju också blodtrycket och ekg. Men då sa de inte att nåt var avvikande..?

Vad gör jag nu?? Kan jag sänka den icke-medicinskt? Öka motionen? Lchf äter jag ju redan. Mer då?.. Ledsen

Eller kan upphetsningen gjort att det stegrade så där..? *tänker högt* Kan man förresten kolla på apotek? Visar de rätt?

Känner mig ledsen och orolig. Är van att vara vid så god hälsa, så allt detta prat om operationer och allt får mig helt ur balans känner jag.

Anmäl
2017-03-27 19:46 #1 av: Zepp

Mm.. senaste hälsokontrollen så sade läkaren att jag hade lite högt blodtryck!

Sen när jag kom hem så kikade jag i mina mönstringspapper. det var samma.. dvs lite högt.. dvs ingen förändring på 40 år.. då har jag iallafall inte blivit sämre/sjukare!

Nämenaltså.. både mönstring för värnplikt och white coat hypertension kan ge liknande resultat!

Har inget annat att jämföra med!

Menna, det är bra att ha ett "normalt" blodtryck!

Ett avvikande kan vara ett symptom på att något är i olag.. men vad som är normalt och under vilka förhållanden kan variera från person till person!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2017-03-27 19:49 #2 av: Maria

Det bästa du kan göra är att ta ditt blodtryck vid samma tid efter vila ex. på morgonen. Gör det några dagar i sträck så får du mer koll på värdet över tid.

/Maria

 

Anmäl
2017-03-28 09:22 #3 av: spirit

Ett stressorsakat blodtryck ska inte ligg till grund för medicinska åtgärder.
Maria har rätt, ta blodtryck då du vaknar på morgonen.
Så länge det är under 160/100 är det normalt.

Anmäl
2017-03-28 09:41 #4 av: Vicks

Tack snälla för era svar!

Mätte nu på morgonen. 136/89 som bäst blev det då. Så ingen panik då kanske.?

Anmäl
2017-03-28 14:51 #5 av: Ary

Säkert stress/vita rocken syndrom. Skulle du fortsatt vara orolig kan du boka tid hos sköterska där du får sitta ner och vila ett tag innan och då får de säkert fram ett ganska normalt tryck. Glad

Anmäl
2017-03-28 15:01 #6 av: hemul

Vad sa läkaren om ditt blodtryck då?


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.