Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Mat - Recept att laga hemma

Mejerifri LCHF

2017-03-23 13:35 #0 av: DramaSara

Hej på er!

Jag har bestämt för att kolla hur jag mår på mejerifri LCHF. Enda undantaget är smör, för det _kan_ jag inte vara utan och det spelar ingen roll hur mycket folk säger att kokosolja funkar lika bra. Jag är orubblig på den fronten ;)

Skämt åsido. Jag skulle gärna ta emot tips från er på goda mejerifria rätter främst för lite ny inspiration. Har ni något annat krämigt alternativ till majonnäs, t ex? Kryddsmör och grönkålschips/ugnsrostad vitkål i kombination med en proteinkälla är standard idag, ha ha.

Just nu mår jag hur bra som helst efter nästan en vecka. Jag hoppas att ni också mår lika fint <3.

Ha en fin dag!

Anmäl
2017-03-23 14:03 #1 av: OlgaMaria

Majonäs är ju mejerifritt :-)

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2017-03-23 15:33 #2 av: DramaSara

Jo det vet jag, men jag tänkte om det fanns ANDRA alternativ till majonnäs eftersom jag har varvat det med kryddsmör de senaste dagarna. :)

Anmäl
2017-03-23 15:35 #3 av: DramaSara

Ikväll blir det i alla fall kycklingklubba med vitkål och jordnötssås :)

Anmäl
2017-03-23 16:21 #4 av: Effie

Det finns ju en del blogger med mejerifria lchf-recept, eller mer paleo-inriktning. Ett exempel är Birgitta Höglunds paleo. Kollade som hastigast; hittade t.ex. en röra på avodado

___________________________________________________

Visst går det. Om inte annat, så går det galet

Anmäl
2017-03-23 16:36 #5 av: OlgaMaria

Ok :) Om du lär dig att göra egen majonnäs kan du variera den på hundra sätt. Toum - libanesisk vitlökskräm kan man göra på äggvitorna.

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2017-03-23 20:33 #6 av: Mooniq

jag kör en blandning av paleo/stenålderskost och lchf - kolla länken - sen får man plocka russinen ur kakan, jag underviker frukt men de har mycket trevligt i matväg. Sen är asiatisk matlagning perfekt - grönsaker, wokade med nån proteinkälla. enkelt och gott.

http://www.undervarttak.se/

Älta inte problem - skapa lösningar!! FunderarSkrattar


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.