Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
LCHF - Problem

Gå upp i vikt

2017-03-22 18:50 #0 av: Minska kolhydrater

Skulle gärna vilja gå upp lite i vikt  (i varje fall sluta gå ner i vikt). Väger nu ca 60kg.  Samtidigt vill jag vara i ketos. Har ätit ketogen kost under flera år och trivs bra med det. Vad kan jag äta för att  behålla ketosen och samtidigt gå upp lite i vikt?

Anmäl
2017-03-22 19:06 #1 av: Tjeja

Varför vill du behålla ketosen om det inte är för att gå ner i vikt? Vad har du för glädje av ketosen i så fall tycker du?

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2017-03-22 20:23 #2 av: hemul

Är mer. Styrketräna.


Anmäl
2017-03-22 20:37 #3 av: Zepp

Lägg till en måltid till om dagen.. träna nästan vad som helst, träning gör att man går upp!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2017-03-22 23:09 #4 av: Tjeja

#2 och #3 Det hjälper inte när man är i ketos.

Det är själva grejen med ketos att det bryter ner vävnaden och att träna med ketos är direkt livsfarligt då effekten blir den motsatta och kroppen bryts ner dubbelt så fort.

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2017-03-23 00:08 #5 av: hemul

Hä?Förbryllad


Anmäl
2017-03-23 11:03 #6 av: Kvothe

 #4 Alltid roligt då riktiga troll hittar hit  till forumet... NOT!
Men Tjeja gå gärna till nåt annat forum som fågelmatning eller så och spy din galla, där skadar du inga människor iaf.

Nej, det är inte livsfarligt att träna med ketos.  (Endast om det är ketoacidos du har och du är en diabetiker, isf är allt farligt och du skall söka dig till läkare omdelbart)

Nej, ketos bryter inte ner vävnad eller muskler. Ketosen är muskelsparande, dvs den skyddar musklerna från att användas som energi.  Kroppsfettet eller intaget fett används för att tillgodase energibehovet.

Om du #0  säger att du vill gå upp i vikt, så antar jag att du menar fettfri massa (muskler). Då skall du äta ordentligt, högre protein, och träna mera.
Se ketogains för mera hjälp:

https://ketogains.com/
https://www.reddit.com/r/ketogains/

Om du däremot av någon anledning vill öka på kroppsfett, så blir det nästan omöjligt på keto, men ät enligt SLV/amerikanska rekommendationer. Dvs massivt socker och högt energi-innehåll dagligen, med flera sockriga måltider dygnet dygnet.
Därmed hålls din insulin skyhögt och ingen kroppsfettförbränning kan ske. All extra energi som inte används sparas som fett och som förfettning av din lever. 

Rekommenderar inte det sista alternativet.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.