Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (1) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Off topic - (OT) - Om sajten - Frågelåda - MinMat Hälsa Hälsovinster LCHF för nybörjare Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på osträtter och fett Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Övrigt
Övrigt

Folkhälsa.nu - vad är det? Mediaplanet?

2017-03-20 21:11 #0 av: Sindri

En bilaga kom med tidningen idag; Folkhälsa.nu utgiven av Mediaplanet.
I den finns bl a en artikel av läkaren Jonas Ludvigsson som varnar för att sluta äta gluten på egen hand om man inte har diagnosticerad celiaki.

-Kolla här, säger maken upprört (som jag just nästan lyckats övertala att på prov sluta med gluten). Hur ska man veta vad man ska tro på?

- Källkritik, säger jag och kollar på bilagan.
Det är nästan skrattretande att hela sidan mittemot den artikeln är en annons; från Leksandsbröd! Skrattar

Anmäl
2017-03-20 21:28 #1 av: Lojs

Det är lustigt det där, man ska inte sluta äta gluten för då kan man bli känslig för det och det går inte att testa för celiaki om man inte äter gluten. Men om man mår bättre utan gluten, det spelar liksom ingen roll... Det är som att gluten skulle vara något livsviktigt som man måste få i sig. ;)

"If someone ever says "-You don't need more aquariums."
Stop talking to them, you don't need that kind of negativity in your life."
;)
Medis på akvariefisk.

Anmäl
2017-03-21 02:20 #2 av: hemul

Mediaplanet är en internationell Content Marketing grupp som specialiserat sig på att producera nischat innehåll i samarbete med influenser, som distribueras via en skräddarsydd blandning av våra egna och våra partners distributionskanaler. Vi skapar över 1,000 kampanjer per år i våra olika vertikaler. Varje kampanj innehåller unikt och engagerande content baserat på rådande trender och marknadsmässig research.

Mediaplanet erbjuder en mängd olika produkter och kundanpassade paket baserade på de individuella målen för våra kunder. Genom att erbjuda en rad plattformsoberoende möjligheter samråder vi med våra potentiella kunder och arbetar med dem för att nå bästa resultat, från idé till verklighet.

https://www.facebook.com/pg/Mediaplanet.AB.Sverige/about/?ref=page_internal
https://www.mediaplanet.com/sv-se

Jösses.


Anmäl
2017-03-21 07:11 #3 av: Sindri

Ja just det! Genom sina annonsblad kan de ju få sina kunders åsikter torgförda på ett rätt obehagligt sätt.

Börjar nästan likna lite "Alternativa fakta".

Nu har vi ju visserligen hört/sett fler som fått höra av läkare att de skall äta gluten tills de gjort ett test och fått konstaterad glutenallergi. Men ändå - det var så obehagligt med hela denna bilaga som bara är en beställning från livsmedelsbranschen, och som skall synas vara en bilaga som handlar om hälsa!

Anmäl
2017-03-21 09:17 #4 av: Effie

Alltså...måste gluten vara så komplicerat?

Är det viktigt att få en diagnos - ja men ät gluten och gå till läkaren och testa! Nu! Så kan du sluta sedan.

Är det inte nödvändigt för dig med ett intyg - sluta alldeles på egen hand, och känn efter själv.

Eller har jag missat något? Alla näringsämnena I fullkornsprodukter???

___________________________________________________

Visst går det. Om inte annat, så går det galet

Anmäl
2017-03-21 14:32 #5 av: Sindri

För mig känns det lite som om man skulle vara tvungen att få doktorns "välsignelse" för att sluta med just gluten.
Varför inte lika gärna då för socker, cigaretter, kaffe, chips...............

Anmäl
2017-03-21 15:21 #6 av: hemul

Men kanske är en diagnos viktig i vissa fall, för att kunna få specialkost kanske, vet inte, bara svamlar.

När jag hade den där magbakterien som orsakade diarré och laktosintolerans skulle ju gluten testas. Men jag råkade ut för det motsatta. Min läkare vet hur jag äter och jag frågade om jag behövde äta bröd en period för testets skull, men nejdå, det behövde jag inte alls. Senare har jag förstått att det var fel. Nu vet jag ju ändå att jag inte är glutenintolerant. Magen är numera bra och jag fuskar med mjöl ibland när jag blir bjuden och det har inte någon som helst effekt på mig. Men ändå synd att schabbla bort ett prov.


Anmäl
2017-03-22 01:17 #7 av: Sindri

Jo, jag kan mycket väl tänka mig att det kan begäras intyg för att få en glutenfri kost eftersom det finns något som heter glutenallergi.
MEN - för att få vegetarisk eller vegansk kost behövs aldrig några intyg.

Därför kan man väl bara hävda att det går emot ens övertygelse att äta säd. Pustar

Anmäl
2017-03-25 08:35 #8 av: subcalva

I en intervju berättade Ludvigsson att om man har faktiskt celiaki så har man en ökad risk för andra sjukdomar som är viktigt att hålla koll på också och den informationen missar man om man inte gör testet korrekt.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.