Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (1) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Off topic - (OT) - Om sajten - Frågelåda - MinMat Hälsa Hälsovinster LCHF för nybörjare Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på osträtter och fett Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Övrigt
LCHF för nybörjare

Glutenintolerans

2017-03-18 01:15 #0 av: Per Johansson

LCHF naturligt glutenfri !

Detta är en kraftfull varning till alla som söker  bot för dåligt mående i olika dieter!

Vården har sina regler,och läkaren för sitt eget ego vill tala om för dig vad som är problemet,, tråkit är att det finns ingen garanti för att läkaren kan  hitta orsak till vad som får dig att må dåligt,,och kommer du på det själv,,så kan inte den högutbildade läkaren ställa relevant diagnos för dina problem finns inte kvar!

jag själv har haft stegrande problem med hälsan under några år,,värk i hela kroppen,,stora magproblem,ständiga  avlösande förkylningar ,trött och orkeslös,,nedstämnt,,,,som depprimerad,, men en läkare på en vårdcentral,,vet inte vad som är fel,

jag trodde jag hadde diabetes,sluta  att äta  mat, ett par dar starta om med grönsaker och kött ,hoppsan,,jag blev frisk,,

Det va  ju inte nån strikt LCHF som jorde mig snabbt frisk..det va att jag tog bort spanmål ur min kost som  orsaka kraftfull  förändring!,symtomen peka ju laktos intolerrant,,,,,det stora problemet är att det går inte ställa   diagnås på laktosintolerant om man inte äter laktos,,så funkar vården.

 jag har själv varit med om det,,läkaren vill jag äter laktos för att läkaren ska kunna ställa diagnos,,men du har mått så dåligt av laktos att du inte ens kan tvinga i  dig en liten brödkant, hopplöst!

Detta är ett direkt  citat från en specialist läkare på Hällsa vårdcentral,,orsaken är att  sluta äta glutan 2 veckor innan test för glutenintolerans,,detta i okunskap.

"Du har inga Belägg till att du har glutenintollerans"

Med Vänliga Hällsningngar xxxx osv får inte skriva namn..

jag vet bara att alla mina symtom försvan när jag sluta äta Gluten

Anmäl
2017-03-18 07:18 #1 av: Siggebus

Jag började med lchf för att i första hand gå ner i vikt. Fick en "biverkning" av detta som jag inte hade väntat mig - jag blev helt bra i min mage!
Jag trodde att jag varit laktosintolerant enbart - hade innan lchf provat att utesluta laktos men blev bara marginellt lugnare i magen.
Men när jag vrålstartade med lchf  tog det bara ett par dagar så infann sig det jag kallar "det stora lugnet"! Lugn och fin i magen och jag upptäckte att jag faktiskt vågade ge mig ut någonstans även om det inte fanns någon toalett i närheten.
Det har hänt att jag fallit tillbaka i brödätande men då får jag en värkande smärta i mellangärdet och diarrén återuppstår samt om jag fuskat mycket smärtsamma kramper i magen.
Skulle aldrig falla mig in att göra en test hos läkare och då utsätta mig för gluten bara för att få ett intyg på vad jag redan vet.
Dock är det ibland svårt för dem som har barn/ungdomar i skolan som måste ha ett läkarintyg på att de inte tåler gluten. De borde lyssna på föräldrarnas erfarenhet.
De som är vegetarianer/veganer etc eller inte äter griskött pga religion behöver inte något intyg utan där accepterar man deras vilja rakt av. Hur kan det vara så!?

Anmäl
2017-03-18 08:10 #2 av: tlover

#0 (äter inte LCHF men i princip glutenfritt)

Du kan vara känslig mot gluten även om du inte är glutenintollerans (även om du gör prov efter att du ätit gluten).

Jag tål inte gluten för äter jag gluten så blir min ledvärk värre och även min mage (även om den inte blir lika dålig som då jag äter laktos, jag är konstaterat laktosintollerant).

Jag har skrivit lite om det inne på specialkost ifokus (tex en omröstning om varför man äter glutenfritt, det är inte alls bara pga intollerans)

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!


Anmäl
2017-03-18 09:25 #3 av: Siggebus

#2
Där håller jag med dig! Jag har ingen aning ifall jag "bara" är känslig eller har en intolerans...egentligen kan det kvitta vad experterna kallar det - jag vet i alla fall att jag inte mår bra av det Skrattar
Det där med lederna glömde jag - jag har grav artros i mitt ena knä och den ena foten + säkert på lite andra ställen också. Känner definitivt av det där om jag äter gluten. Så många olika anledningar att undvika det.

Anmäl
2017-03-18 15:52 #4 av: Vivisfaxarn

Jag får hjärtklappning om jag äter gluten. Har gjort test, dock inte "riktigt" enligt vården. Blir dålig i magen om jag äter mycket gluten, men hjärtklappning får jag efter bara lite gluten.
Har inte hört om hjärtklappning, nån mer som känner så?

Anmäl
2017-03-18 16:23 #5 av: Siggebus

#4
Njaaeeee - inte från gluten men däremot socker!

Anmäl
2017-03-19 10:34 #6 av: Vivisfaxarn

Ja, naturligtvis är det sockret. I och med att jag aldrig äter kaffebröd och tårtor tänkte jag inte på det. Marvröd är ju inte sockerfritt heller! Nu är jag säker på att det är så. Tack!

Anmäl