Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
LCHF - Problem

Nybörjarproblem?

2017-03-14 09:40 #0 av: Nylita

Hejsan.

Det är så att jag började med LCHF den 9 januari i år, alltså har jag ätit den i lite mer än två månader. Jag trivs väldigt bra förutom några biverkningar och det vore så skönt att veta om någon annan också hade fått dem och huruvida de försvann eller inte. 

* Väldigt ont i halsen. Jag har haft ont i halsen sedan dag ett och det försvinner aldrig. Detta brukar jag verkligen inte ha och ingenting fungerar för att få bort den, varken smärtstillande eller halstabletter.

* Kliande hud. Helt plötsligt för en vecka sedan började min hud klia som om jag hade fått loppor eller något liknande. Dem utsatta områdena är mitt ansikte, hårbotten, bröstkorgen, underlivet och analen. (Förlåt för den informationen) Och nej, det är inte svamp.

* Mer akne. Jag började få hormonell akne när jag fyllde 19, vilket innan jag aldrig haft, inte ens som tonåring. Sedan jag började med LCHF så blev aknen bättre men nu har det helt plötsligt skett en försämring. Jag har fått mycket finnar och torrare hud. Kan det vara en utrensning?

* Viktstagnering. Är det normalt att vikten stannar upp då och då för att sedan fortsätta nedåt? Jag äger ingen våg men just nu känns det i kroppen att jag står stilla. Betyder det alltid att man nått en platå eller betyder det att kroppen helt enkelt behöver ta sin lilla tid och återhämta sig? Är livrädd för att gå upp igen.

Ni här verkar väldigt kloka och jag uppskattar verkligen om någon skulle ha tiden att svara på detta. :)

Anmäl
2017-03-14 10:02 #1 av: parsley

Funderar på om du har fått någon form av histaminreaktion. Anna Hallén menar att det kan hjälpa att äta mer magnesium och C-vitamin, i form av nötter och C-vitaminrika grönsaker. http://www.annahallen.se/histaminer 

Du kan också testa kosttillskott i form av C-vitamin eller askorbinsyra/askorbat och/eller magnesium. De sorter magnesium som slutar på -at brukar tas upp bäst av kroppen och hälsokosten brukar ha bättre produkter än apoteken.  Även allergimedicin i form av antihistaminer kan hjälpa. 

Om du googlar på ketosutslag så hittar du mer information. 

Viktnedgång brukar inte vara linjär. Kroppen kan behöva tid för att återhämta sig och förstå att den är trygg. Dessutom kan vikten påverkas av t ex hormoner och vilken tid det är i månaden och var i menscykeln man befinner sig. 

Anmäl
2017-03-14 14:17 #2 av: Nylita

Då ska jag absolut åka till apoteket och köpa mig c-vitamin. Tack så mycket! :)

Anmäl
2017-03-15 09:44 #3 av: odezza

Det är billigare att köpa askorbinsyra i mataffärens kryddhylla. Då slipper man alla onödiga tillsatser. Lös upp 1-2 g (1-2 kryddmått) askorbinsyra i ett glas vatten.

"still lost in space and time"

Anmäl
2017-03-16 08:27 #4 av: Sindri

Och mycket godare med färsk paprika!

Anmäl
2017-03-16 14:32 #5 av: Nylita

Åh, okej. Tack, då prövar jag det också!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.