Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Vi som har diabetes

När kan jag se resultat på blodsockret?

2017-03-06 14:39 #0 av: Yamuna

I dag börjar mitt kolhydratsnåla liv. Har typ2 sen 2010 och ser hur det blir sämre och sämre. Nu står jag inför frågan - insulin eller ej? Jag har beslutat mig för att ge LCHF en sista chans och se om blir bättre. När kan man börja se resultat på sockret tror ni?  Är ju så ivrig nuSkämtarFör närvarande står jag på metformintabletter och Victoza men det räcker inte hela vägen. Innan jag ger upp måste jag prova LCHF för då har jag gjort allt.

Anmäl
2017-03-06 20:09 #1 av: hemul

I stort sett omgående!Skrattar

Du måste hålla ordenlig koll på ditt blodsocker och trappa ner medicinen. Men det där vet andra bättre än jag som ickediabetiker hur man förfar med.


Anmäl
2017-03-10 19:58 #2 av: Zepp

Som ovan!

Metformin och Victoza lär man inte behöva trappa ut.. däremot så kan de lätt bli överflödiga!

Sen så, det beror på hur stora skadorna hunnit bli.

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2017-03-10 20:54 #3 av: Yamuna

Menar du #Zepp att jag kan ha fått fettlever? Jag har det jobbigt nog ändå....är inte så duktig på engelska så jag förstår inte riktigt.

Anmäl
2017-03-10 22:20 #4 av: hemul

Nej, då. Det finns inga skäl att tro att just du fått det. Zepp halkar in på annat som är perifert relaterat ibland bara.


Anmäl
2017-03-11 00:20 #5 av: Zepp

Dålig bild, men bra föreläsning.. om diabetes.

Och om hur man kan bota den.. om det inte redan gått för långt.

Och där kan fettlevern funka som exempel, för det är inte bara levern som kan bli förfettad, utan oxå andra organ som tex bukspottkörteln.

Jason Fung rekomenderar LCHF men oxå fasta för svårare fall.

Och det handlar bland annat om att bli av med fettlever och fett i bukspottkörteln!

"Curbing carbohydrates is more effective than cutting calories for individuals who want to quickly reduce the amount of fat in their liver, report UT Southwestern Medical Center researchers."

https://www.sciencedaily.com/releases/2011/04/110419003651.htm

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.