Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Mat - Livsmedel

LCHF-prepper

2017-02-24 19:32 #0 av: maxiq

Jag har köpt ett hus ute på landet och ska snart flytta dit. Målet på sikt är att bli självförsörjande när det gäller energi. Jag skulle kunna odla också men äter inte så mycket grönsaker. Höns finns också med i tankarna för att få ägg. Jag kan även fiska i sjön. 

Jag skulle även vilja lägga upp ett litet nödlager med mat omutifallatt...

Har ni tips på LCHF-konserver eller "torrfoder" som jag skulle kunna köpa in? 

________________________________________
"On the internet You can be anything you want.
It is strange that so many choose to be stupid"

Anmäl
2017-02-24 19:40 #1 av: Niklas

Du kan också fråga på Prepping iFokus. Där kan finnas LCHF-kunniga också.

Vänliga hälsningar, Niklas
» Besök iPad for Work om du vill använda iPad på riktigt.

Anmäl
2017-02-24 19:51 #2 av: maxiq

Tack Niklas! Jag visste inte ens att det fanns ett sånt inom iFokus Glad

________________________________________
"On the internet You can be anything you want.
It is strange that so many choose to be stupid"

Anmäl
2017-02-24 20:01 #3 av: Niklas

:-) Här finns allt.

Vänliga hälsningar, Niklas
» Besök iPad for Work om du vill använda iPad på riktigt.

Anmäl
2017-02-24 23:39 #4 av: Sindri

Inte så läckert i längden kanske, men kokosfett härsknar väl inte på mycket länge.

Man kan torka kött, grönsaker, svamp, bär, ingefära mm. Kokbanan innehåller mycket bra näring och det kan man också torka och mala till mjöl som man kan göra bröd av, gärna tillsammans med teff, bovete eller annat. Förutsatt att det finns ström eller att det går att göra upp eld så man kan grädda i stekpanna.
För att det skall vara användbart behövs dock rent vatten. Jag vet att kollodialt silver används som vattenrenare, vet dock ej om det renar vilket vatten som helst.

Nötter och frön är bra torrfoder. Nötter har ju bra näringsvärden. Pumpakärnor är nyttigt.  Om du köper t ex fem påsar av sånt du vill ha "om utifall att", och sedan köper en ny påse så fort du använder en från lagret så har du ju alltid fem relativt färska påsar.

Lite citronsyra för att få C-vitamin.

En fundering; vin är ju väldigt hållbart. Om man kokar bort alkoholen i t ex vitt vin, skulle man kunna använda det istället för vatten då? Lite vin kan man ju alltid ha på lut.....

Jag är ingen prepper, men lite av ekorre så jag har alltid massor med grejer hemma så jag skulle nog klara mig ett tag. Riktig kris blir det bara om strömmen går och jag måste tömma frysarna........

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.