Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (1) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Off topic - (OT) - Om sajten - Frågelåda - MinMat Hälsa Hälsovinster LCHF för nybörjare Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på osträtter och fett Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Övrigt
LCHF för nybörjare

Era bästa tips i kaffen?

2017-02-15 10:04 #0 av: lchfmika

Hej alla.

Jag är ny här och har ganska nyligen startat med LCHF. Jag kör strikt och därmed försvinner alla mjölkprodukter (utom ost och smör). Jag vet inte vad jag ska ha i kaffen. Jag älskar kaffe men kan inte dricka den svart. Funderar på äggmjölk men det låter så äckligt att jag har inte riktigt våga testa ännu.

Så jag undrar, kan ni dela med er av era bästa tips och recept på vad ni brukar ha i kaffen?

Anmäl
2017-02-15 10:25 #1 av: LenaK63

Smör och kokosfett. Låt smälta och vispa med en capuchinovisp tills det skummar och njut.

Anmäl
2017-02-15 15:31 #2 av: hemul

Äggmjölk är faktiskt inte ett dugg äckligt och smakar förvillande likt mjölk. Det enda som fattas är en aning sötma.

Jag använder det inte, är inte så strikt av mig jag, men jag testade att göra det en gång bara för att se vad det var. Blev mäkta förvånad, för jag väntade mig precis som du att det skulle vara skitäckligt! Så testa du!Skrattar


Anmäl
2017-02-16 08:58 #3 av: Layza

Ja, äggkaffe är faktiskt gott. Mitt enda problem med det är att det blir lite för ljummet. Jag gillar mitt kaffe riktigt varmt. Man kan lära sig att tycka om svart kaffe, bara se till att du köper ett kaffe av god kvalitet. Vissa sorter är riktigt dåliga, både beska och sura. Andra sorter äger en rundhet och viss subtil sötma.

Anmäl
2017-02-16 09:31 #4 av: adelai

Mitt bästa tips är att ta en tillräckligt stor kaffekopp, dit stavmixern ryms i botten. Först tar jag 1-2 tsk kokosolja, häller sedan kaffet från bryggaren i koppen. Några varv med stavmixern och kaffet skummar och är fortfarande hett. Gott!

Anmäl
2017-02-16 10:09 #5 av: lchfmika

#1 och 2 - Tack för tips. Jag får bygga upp modet och testa äggkaffe i helgen. Ska också testa bara smör och kokosfett och se vilken som passar bäst.

#3 - Jag kan inte dricka svart kaffe för det blir för starkt för magen. Vi köper kvalitekaffe ifrån ett kaffebränneri och inte alltid samma sort, men med alltid samma resultat om jag inte har mjölk att mjuka upp det med. Så därför jag försöker finna andra alternativ.

#4 - Tack för tipset. Ska testas. :)

Anmäl
2017-02-16 16:22 #6 av: LillaEira

Osötad mandelmjölk har 0 % kolhydrater, dyrt (25 kr/liter), smakar vattnigt men funkar hemma i kaffe och drickchoklad. På restaurang brukar jag ta en tesked smör och lite mjölk, det blir som grädde. Man producerar smör av grädde, här blir processen tvärtom fast utan socker, inte konstigare än så.

Anmäl